Bellek kullanımının yüksek olması ve donmalara yok açması

ege111eee

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4.
Ekran kartı
RTX 4060 Ti 8 GB.
Anakart
H610M S2H V2 DDR4 rev 1
İşlemci
i5 13400F
Merhaba, benim hesaplarım çalınınca bilgisayara format atmıştım. Format attıktan sonra bellek kullanımı cok gözüme batmaya basladı ve ekran kartı kullanımı da dıkkatımı cekti. Cunku ekran kartı hiç tam kullanılmıyordu, hep %60%70 civarinda kullanılıyor. Onceden boyle olmamamıstı. Formattan sonra böyle oldu, her şeyi denedim performans moduna aldım, ekran kartını guncelledım, BIOS'a baktım ama sonuç bulamadım. Yardım eder misiniz?

Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB.
İşlemci: i5 13400F /intel
Anakart: H610M S2H V2 DDR4 rev 1
RAM: 16 GB DDR4.
Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal format attım.

Kanka mgüncel hepsi onlara da baktım hatta BIOS'a bıle baktım.

Selam BIOS ve sürücülerle ilgili kontrolleri yapmışsın, ancak normal format yerine USB ile temiz kurulum yapmamak, bu tür performans sorunlarına neden olabilir? Normal format sırasında eski dosya kalıntıları veya yanlış yapılandırmalar sistemde kalmış olabilir.

Selam BIOS ve sürücülerle ilgili kontrolleri yapmışsın, ancak normal format yerine USB ile temiz kurulum yapmamak, bu tür performans sorunlarına neden olabilir? Normal format sırasında eski dosya kalıntıları veya yanlış yapılandırmalar sistemde kalmış olabilir.

USB ile temiz bir kurulum yapmanı öneririm.

Normal format attım.

Kanka mgüncel hepsi onlara da baktım hatta BIOS'a bıle baktım.
USB ile temiz kurulum önemli, özellikle hesaplarım çalındı diyorsun. Artık temiz kurulum yapamam diyorsan en azından Görev Yöneticisini gösterebilirsin.

USB ile temiz bir kurulum yapmanı öneririm.

Tamam yapacağım.

USB ile temiz kurulum önemli, özellikle hesaplarım çalındı diyorsun. Artık temiz kurulum yapamam diyorsan en azından Görev Yöneticisi'ni gösterebilirsin.

Mesela şu an Unturned oynamama ragmen aşırı fazla donma oluyor resmen oynayamıyorum. Ama USB ile formatı deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• awfaffawf.PNG
    awfaffawf.PNG
    51,6 KB · Görüntüleme: 21
Tamam yapacağım.

Mesela şu an Unturned oynamama ragmen aşırı fazla donma oluyor resmen oynayamıyorum. Ama USB ile formatı deneyeceğim.
Boştaki halini göstermen lazım, GPU'nun sadece %70 kullanımına sonra odaklanırsın. Neyse sen USB ile format at düzelmezse bakarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı