Ryzen'ın küçük düşürülecek bir yanı yok, uzun vadede 10 - 20 FPS daha düşük değerler verse de Ryzen işlemci her türlü muadili olan Intel'den daha uzun dayanacaktır, neden mi? Çünkü core ve thread adetleri daha fazla, Ryzen işlemcinin muadili olan Intel işlemciye göre nefes alması daha kolay olur, şu an bile testlere baksanız Ryzen 5 1600X oyun oynarken Intel i5-7500'den daha az CPU kullanıyordur, hatta daha yeni nesil bir Intel CPU'dan bile. Bunu benchmark testlerini açıp kontrol edebilirsiniz, AMD Ryzen her türlü oyunlarda daha az kendini yoruyor, daha rahat, daha serin çalışıyor.
Ben bu şekilde konuştuğum için bir Intel fanboyu moderatörden "yanlış bilgilendirme" raporu aldım ve normalde 1 saat olması gerekirken 1 günlük ceza yedim, ilk uyarımdı ancak 1 günlük yedim

İstediğiniz kadar "yanlış bilgilendirme" etiketi koyun ve ceza koyun, bu gerçek böyle. Benim söylediğim yanlış diyelim MSi Afterburner da mı yalan söylüyor? Gidip biraz araştırsın bana ceza atan o moderatör arkadaş, her şey FPS değil maalesef.
Yine saçmalayıp duracaklar için bir referans video atayım:
Ryzen 5 1600X, Intel i5-8400'e kıyasla çok daha az CPU kullanıyor arasındaki FPS değeri ise maksimum 5 FPS, ona rağmen Battlefield 1 gibi CPU odaklı oyunlarda Ryzen 5 1600X %40 civarı kullanırken i5-8400 %70 civarı kullanıyor, aradaki CPU kullanım farkı hafife alınacak kadar değil, her neyse ben yine Intel fanboyu bir moderatör tarafından ceza yerim orası kesin.
Ayrıca dakika 3:10'daki Intel'in yaptığı FPS dropa da dikkat etmek gerek, bunun sebebi de çok bariz, threadin o oyun için yetersiz kalması elbette.
Konuyu dağıtmadan asıl soruya gelirsek RAM frekans hızları arasındaki önemin AMD'de daha önemli olduğu söyleniliyor ancak nedendir bilmiyorum, bazı benchmark videoları var bu RAM frekanslarının farklılıklarıyla ilgili onlara bakabilirsin. 2400MHz ile 3200MHz arasında 10 - 15 FPS oynar diye düşünüyorum şahsen, FPS drop yaşama olasılığınızı da düşürecektir bu frekans farkı.