Eski rami çıkardın mı? İlk açılışta?Merhaba. Bilgisayarımda 1x8 GB 2400MHz RAM vardı bende bunun yerine 2x8 16 GB RAM aldım. Yeni RAM'leri anakarta taktıktan sonra BIOS ekranından D.O.C.p'u profile#1 seçtim daha sonrasında kaydettim. Bu ayarı yaptıktan sonra ekran gelmedi bende BIOS pilini söküp tekrar çalıştırdığımda bilgisayar açıldı. Görev Yöneticisi'nden RAM'lere baktığımda 1600MHz gözüküyor. Ayrıca bilgisayar normalinden fazla yavaş açıldı. Sizce bir sorun var mı yoksa yaptığım işlemler doğru mu?
Anakartım: ASUS Prime B350M-K
Eski RAM'im: Ballistix 8 GB RAM 2400MHz.
Yeni RAM'lerim: Lexar Thor 16 GB (2x8GB) DDR 4 3200MHz.
Eki Görüntüle 2537047
Eski RAM'i çıkardın mı? İlk açılışta?
Bilgisayarı çalıştırmadan önce olduğu gibi eski RAM'i çıkardım daha sonrasında yeni RAM'leri taktım.
BIOS ekranımda XMP ayarı bulamadım sadece D.O.C.P menüsü var onu da Profile#1 yaptım ve kaydettimTamam BIOS'tan XMP aç öyle dene şimdi de. Çalışmıyorsa RAM'ler o MHz değerinde düzgün çalışmıyordur.
BIOS ekranımda XMP ayarı bulamadım sadece D.O.C.p menüsü var onu da profile#1 yaptım ve kaydettim.
Evet çalışıyor olması gerek. İstersen görev yöneticisinden kontrol et.Şu an doğru çalışmıyorlar mıdır?
Ayarlar doğru mu?Evet çalışıyor olması gerek. İstersen görev yöneticisinden kontrol et.
Eki Görüntüle 2537069
3200mhz olması lazım.
Dene hocam.Ayarlar doğru mu?