Belleklerin düzgün çalıştığı nasıl anlaşılır?

ludoevic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda 1x8 GB 2400MHz RAM vardı bende bunun yerine 2x8 16 GB RAM aldım. Yeni RAM'leri anakarta taktıktan sonra BIOS ekranından D.O.C.p'u profile#1 seçtim daha sonrasında kaydettim. Bu ayarı yaptıktan sonra ekran gelmedi bende BIOS pilini söküp tekrar çalıştırdığımda bilgisayar açıldı. Görev Yöneticisi'nden RAM'lere baktığımda 1600MHz gözüküyor. Ayrıca bilgisayar normalinden fazla yavaş açıldı. Sizce bir sorun var mı yoksa yaptığım işlemler doğru mu?

Anakartım: ASUS Prime B350M-K
Eski RAM'im: Ballistix 8 GB RAM 2400MHz.
Yeni RAM'lerim: Lexar Thor 16 GB (2x8GB) DDR 4 3200MHz.

ram.png

Merhaba. Bilgisayarımda 1x8 GB 2400MHz RAM vardı bende bunun yerine 2x8 16 GB RAM aldım. Yeni RAM'leri anakarta taktıktan sonra BIOS ekranından D.O.C.p'u profile#1 seçtim daha sonrasında kaydettim. Bu ayarı yaptıktan sonra ekran gelmedi bende BIOS pilini söküp tekrar çalıştırdığımda bilgisayar açıldı. Görev Yöneticisi'nden RAM'lere baktığımda 1600MHz gözüküyor. Ayrıca bilgisayar normalinden fazla yavaş açıldı. Sizce bir sorun var mı yoksa yaptığım işlemler doğru mu?

Anakartım: ASUS Prime B350M-K
Eski RAM'im: Ballistix 8 GB RAM 2400MHz.
Yeni RAM'lerim: Lexar Thor 16 GB (2x8GB) DDR 4 3200MHz.

Eki Görüntüle 2537047
Eski rami çıkardın mı? İlk açılışta?

Bilgisayarı çalıştırmadan önce olduğu gibi eski RAM'i çıkardım daha sonrasında yeni RAM'leri taktım.

Tamam BIOS'tan d.oc.p aç tekrar öyle dene . Çalışmıyorsa RAM'ler o MHz değerinde düzgün çalışmıyordur.

Son düzenleme:
BIOS ekranımda XMP ayarı bulamadım sadece D.O.C.p menüsü var onu da profile#1 yaptım ve kaydettim.

RAM'lerin MHz'ini manuel 3000MHz yapmayı dene. Voltaj 1.35'te kalsın. CL değerini elle ayarla.

Şu an doğru çalışmıyorlar mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    77,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    106,9 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    106,9 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler