Belleklerin MHz'leri Farklı Olursa Sorun Yaratırmı?

• Konuyu başlatan Xeon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 19.959

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Öncelikle merhaba. Şuanki laptop'um Hp Pavilion G6. Kendinden 4 GB bellekle geliyor. Tek modül. Ben bir tane daha 4 GB takmak istiyorum fakat benim laptop'umla aynı mhz de bulamadım. en az 1333 mhz bulabildim. Fakat benim laptop'umdaki bellek 532 MHz. Ve markaları da farklı oldu. Benim laptop'taki Samsung. Ama ben Kingston alacağım. MHz ve markaların farklı olması sorun yaratırmı? Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. CPU-Z ile de göstereyim bellek ile ilgili bilgileri :
Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı 2.PNG

Gerçektenmi :) Sağolun söylediğiniz için. Bir başka sorum daha var. Bir sürü Hp Pavilion G6 modeli var. Ben kendi laptopumun modelini nasıl bulabilirim? Laptop'un altında yazmıyor. İnternette de bulamadım. Özellikleri Söylesem modelimi bulabilirmisiniz?
İntel Pentium P6200 2.13 GHz
AMD Radeon HD 7400M Series
4GB DDR3 1333 MHz Bellek
İlk araştırdığımda 1060st olduğunu düşündüm ama 6470M değil bendeki ekran kartı. Ve belleği takabilirim değilmi markalar farklı olsada.

4GB 1333MHz DDR3 CL9 Notebook Ram - Vatan Bilgisayar bu belleği almayı düşünüyorum fiyatı da ucuz.

RAM'in 1066 Mhz. Örneğin, 1066 Mhz 'nin yanına 800 MHz RAM taktığınızda 1066 MHz olan RAM, 800 MHz hızında çalışacaktır. Bu durum tam tersi içinde geçerlidir. 1333 RAM aldığında, 1066 MHz hızında çalışacaktır. Farklı marka RAM takıldığında nadirde olsa uyumsuzluk sorunu olabiliyor. Aynı marka RAM'ler daha uyumlu çalışırlar, aynı marka RAM almanı tavsiye ederim.

Zaten bilgisayar arada bir mavi ekran vermeye başladı. Memtest86 ile test yapacağım birazdan. Peki 1066 MHz yerine 2 tane 1333 MHz alsam olurmu? Anakart'ın desteklediği frekansda ram takabiliyormuşuz. Peki anakartımın desteklediği frekansı nerden bulabilirim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı