Belleklerin MHz'leri Farklı Olursa Sorun Yaratırmı?

• Konuyu başlatan Xeon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 19.960
Zaten bilgisayar arada bir mavi ekran vermeye başlamıştı. Memtest86 ile birazdan testini yapacağım. Eğer olurda bozuk çıkarsa. Yeni ramleri yine 1066 MHz hızında mı almak zorundayım? Yoksa 1333 MHz alabilirmiyim? Sanırım anakartımın desteklediği MHz'de bellek takabiliyorum. Peki anakartımın desteklediği MHz'in kaç olduğunu nerden öğrenebilirm?

Bende aynı mesajı iki kere yazmışım :) Oruç başıma vurdu yazdığımı unutmuşum :) Neyse az kaldı.

Maksimum 1333 MHz destekliyorsa 1333 MHz takamazmıyız? Arada 70 TL fark var 1333 MHz Cl9 98 TL iken 1066 MHz Cl7 168 TL. :(

Zaten bilgisayar arada bir mavi ekran vermeye başladı. Memtest86 ile test yapacağım birazdan. Peki 1066 MHz yerine 2 tane 1333 MHz alsam olurmu? Anakart'ın desteklediği frekansda ram takabiliyormuşuz. Peki anakartımın desteklediği frekansı nerden bulabilirim?
Mavi ekran sorunu hdd kaynaklı oluyor genelde.

Nerde oturuyorsunuz? Bende 1333 MHZ 4+1=5GB RAM var. Ücretsiz verebilirim. Ben kit aldım upgrade için. Sanıyorum bendeki bellekler 1333 de CL9 çalışıyor. Frekans düşünce CL değeri de düşüyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam bilen biri düzeltsin.

Konu eskiymiş Oğuz Uz :)

Nerde oturuyorsunuz? Bende 1333 MHZ 4+1=5GB RAM var. Ücretsiz verebilirim. Ben kit aldım upgrade için. Sanıyorum bendeki bellekler 1333 de CL9 çalışıyor. Frekans düşünce CL değeri de düşüyor diye biliyorum. Yanlış biliyorsam bilen biri düzeltsin.

Konu eskiymiş Oğuz Uz :)
Selamünaleyküm Bursa'da oturuyorum, siz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı