Ben ırkçı mıyım?

Makaleler
4
Arkadaşlar, canlar, dostlar, normalde gram milliyetçi ya da ırkçı bir insan değilimdir. Kırıkkale'de oturuyorum ve bizim burada şehre göre büyük sayılacak bir şehir parkı var. Ortasında nişan almış bir asker heykeli, her şehirde olduğu gibi insanlar bu şehirde de bu tür şeyler görünce fotoğraf çektiriyor. Onun yanındaki ben, hayatımda bu tür şeyleri yapmış bir insan değilimdir. Sevmem bu tarz davranışları.

Neyse, olayımız şu: Geçen yine bu parkta akşam biraz dolanmaya çıkmışken bir Suriye'li aile 3-4 çocuğunu onun üstüne oturtmuş, gülüşe oynaşa fotoğraf çekiyor. Dediğim gibi, normalde çok umursamam ama bir tarafta şehitler varken bir tarafta bizimle bir alakası olmayan, bir savaşta canımız, evlatlarımız dediğimiz insanlar ölürken bunların o insanların heykelleri anıtları vs. bile olsa yanlarında gülüşüp oynaşması benim sinirimi bozuyor. Normal şartlarda dikkat bile etmem ama alıştım artık fakat ilk defa kafasından tutup yere vurasım geldi adamı. Bilmiyorum, laf bile etmedim, belki çocukları var diye o anda aklım ve kalbimin bir tarafı... Neyse, çocuklar küçük dedim belki sadece olay çıksın istemedim. Bu şekilde düşününce ben ırkçı mı oluyorum, dostlar? Her milletten tanıdığım insanlar var ve Suriyelilerden önce buraya gelmiş olan siyahi tanıdıklarım var. Afrika'dan ya da başka yerlerden. bu adamlar rahatsız olmayalım diye caminin dışarı bir köşesinde namaz kılıyorlar. Yani siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapan başka bir ırktan olsa aynısını düşünür müsünüz?

Adam sığınmacı olarak kaldığı ülkede senin şehidine güle oynaya dalga geçiyor, saygı duymuyor sende bunu ırkçılık
zannediyorsun. Irkçılık evet kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmektir ama burdaki suriyelininde saygı duyması gerekiyor.
suç sende değil ve Irkçılık yapmıyorsun.

"bu adamlar rahatsız olmayalım diye caminin dışarı bir köşesinde namaz kılıyorlar." bu dediğin yerde kişilik devreye girer bence. benim ayaklarım kokardı camiye girmezdim farza girerdim. o heykelin yanında gülüşüp oynamaları iyimidir bilemem ama başkalarıda güler öbürü gelir o da güler gider yani bunlara kafa yorma. Saygısızlık yaparlarsa normal bir şekilde uyarırsın içini rahatlatmak için. Suriyelilerden bahsedersek bende onları sevmem ne edep var ne başka bir şey ama komşumuz suriyeli çok saygılı edepli yardım sever biri. Demek ki hepsi aynı değilmiş. ama geneli aynı

Irkçılık ise sonuna kadar ırkçılık. Saygısızlık yapsın yapmasın, gördüğüm her Arap, Afgan ile olay çıkarıyorum. Benim askerim sınırda şehit olurken onların o sözde mücahitleri, savaşcıları kendi eşlerini evlerde çarşafların içine sokup sokaklarda kendileri bayanlara bakamaz.

Irkçılık kesinlikle değil, sonuçta adamlar senin ülkeni korumak için canını hiçe saymış insanlarla saygısızlık yapıyor, ve sen sinirleniyorsun. Gayet normal.

Irkçılık normal bir davranıştır. İnsan doğası gereği kendinden olmayanı dışlamaya eğimlidir.

Vallahi onu bilmem arkadaşta ben ülkemdeki Suriye Afgan'lara karşı ırkçıyım yeter da.

Bunu yapan başka bir ırktan olsa aynısını düşünür müsünüz?

Kim olsa aynısı olurdu hocam, ama Suriyeli'lerde durum farklı gibi geliyor bana tamam bir milletin kültürüne saygı duymayabilirsin anlarım. Gittiğin ülkede kalmak istersin onu da anlarım çocuk yaparsın, düzeni bozarsın, edepsizlik ederin vs. her şeye bir yere kadar tamam. Ama senin için canını hiçe sayacak insana, o insanın bir anıtına, fotoğrafına vs. saygısızlık yapmazsın hocam(gülüp oynayıp o anıtın tepesine çıkmazsın en azından ya da çocuğunu çıkartmazsın anlatırsın o anıt ne? Neyi ifade ediyor?). Bu sanırsam değişiyor hocam ya bilemiyorum yukarıda arkadaşın dediği gibi yanlış anlaşılmayayım Suriye'li iyi tanıdığım insanlarda var ama şöyle bir genele bakınca yok hocam yani bela gibi geliyorlar sadece.
Irkçılık normal bir davranıştır. İnsan doğası gereği kendinden olmayanı dışlamaya eğimlidir.

Belki de öyledir hocam haklısınızdır, fakat benim derdim ırkla değil davranışla sanırsam düzeni bozana, saygısızlık edene hangi milletten ırktan olursa olsun uyuz oluyorum.

Eğer Suriyelilerin veya Afganların biz zor günlerde iken gülüp eğlenip üstelik bize zarar veriyorlarsa ve ben bundan dolayı bu insanları sevmiyorsam, bundan dolayı ırkçı oluyorsam evet ben baya bir ırkçı insanım. Hem de ırkçılığın alasını yapıyorum ve gram da utanmıyorum. Çünkü utanılacak bir durum yok. Ben bu tür insanlar yüzünden acıma duygumu yavaş yavaş kaybediyorum ve tamamen acıma duygum yok olacak gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…