Ben ırkçı mıyım?

Kim olsa aynısı olurdu hocam, ama Suriyeli'lerde durum farklı gibi geliyor bana tamam bir milletin kültürüne saygı duymayabilirsin anlarım. Gittiğin ülkede kalmak istersin onu da anlarım çocuk yaparsın, düzeni bozarsın, edepsizlik ederin vs. her şeye bir yere kadar tamam. Ama senin için canını hiçe sayacak insana, o insanın bir anıtına, fotoğrafına vs. saygısızlık yapmazsın hocam(gülüp oynayıp o anıtın tepesine çıkmazsın en azından ya da çocuğunu çıkartmazsın anlatırsın o anıt ne? Neyi ifade ediyor?). Bu sanırsam değişiyor hocam ya bilemiyorum yukarıda arkadaşın dediği gibi yanlış anlaşılmayayım Suriye'li iyi tanıdığım insanlarda var ama şöyle bir genele bakınca yok hocam yani bela gibi geliyorlar sadece.
Normal hocam. Ayrıca hiçkimsenin "ben ırkçı değilim" söylemlerine inanmayın, herkesin içinde az da olsa ırkçılık vardır.

Belki de öyledir hocam haklısınızdır, fakat benim derdim ırkla değil davranışla sanırsam düzeni bozana, saygısızlık edene hangi milletten ırktan olursa olsun uyuz oluyorum.
Zaten bu ırkçılık değil. Bizim grubumuzdakiler ölürken, başka bir grup kıçını yayıp sefa sürüyor. Sen de diyorsun ki "Lan bu adaletsizlik!" Bak; ırk, millet değil de grup deyince ne kadar mantıklı bir şey hâline geldi. İşte adaletsizlik. Adaletsizliği sevmeyiz, ta ezelden beri.

Senle aynı düşüncedeyim. Gram ırkçılık yok doğru yoldasın. Ama keşke sesini çıkarsaymışsın.

Bizim grubumuzdakiler ölürken, başka bir grup kıçını yayıp sefa sürüyor.
Tabii bunu açmak lazım. Bu 2 grubun durumu birbirleriyle bağlantılı olmayabilirdi. Yani X grubu ölüyor, Y grubu da sefa sürüyor. Tamam bu normal. Sıkıntı şu ki, Y grubunun sefa sürmesi için, X grubunun ölmesi lazım. İşte bu adaletsizlik. Y grubu elini taşın altına atmıyor çünkü X grubu atıyor.

Bu zaten öfke duyulacak bir şey. Bununla kalmıyor, Y grubu bir de X grubunun manevi sembollerine de gereken saygıyı duymuyor. İşte bu çok öfke veren bir şey, seni pancara çevirir!

Irkçılık zannedilen çoğu ifadenin altında adaletsizlik yatmaktadır. İnsanlığın son 20 yılda gerek politik doğruculuk, gerek azınlıkları korumak, gerek beyaz şövalyelik yapmak gibi eylemler sebebiyle nasıl bir gerizekalılaşmaya girdiğini baz alırsak, ırkçılığın yanlış anlaşılması da çok normal.

Senle aynı düşüncedeyim. Gram ırkçılık yok doğru yoldasın. Ama keşke sesini çıkarsaymışsın.

Çocuklardı hocam, babaları fotoğraf çekiyordu anneleri çocukların yanındaydı anıtın üstünde oturuyorlardı. Bilemiyorum belki sadece son zamanlarda daha fazla olay olması ve yıllardır içimizde tamam sakin ol diyerek bastırdığımız duygular beni bunları yazmaya itti. En azından anlatırsam biraz rahatları hesabı. Çocuklar tahminimce 5 ila 12 yaş arasındaydı belki en büyükleri 10 yaşındaydı. Onların önünde bağırmanın ya da kavga çıkarmanın anlamı yoktu sanırsam.

Çocuklardı hocam, babaları fotoğraf çekiyordu anneleri çocukların yanındaydı anıtın üstünde oturuyorlardı. Bilemiyorum belki sadece son zamanlarda daha fazla olay olması ve yıllardır içimizde tamam sakin ol diyerek bastırdığımız duygular beni bunları yazmaya itti. En azından anlatırsam biraz rahatları hesabı. Çocuklar tahminimce 5 ila 12 yaş arasındaydı belki en büyükleri 10 yaşındaydı. Onların önünde bağırmanın ya da kavga çıkarmanın anlamı yoktu sanırsam.
Öyle kavga çıkarın adamı atın üstüne çıkarıp aşağı fırlatın demedim. Nazik ve sert arası bir uyarı yeter eğer insansalar.

Ya hu bu her şeye ırkçılık lafı liboş tayfanın söylemi. Irkçı filan değilsin. Bu medeniyetsiz maymunlardan nefret etmek de ırkçılık değil. Şu hareketlerin aynısını Norveçli yapsa ondan da tiksinirsin.

Ya hu bu her şeye ırkçılık lafı liboş tayfanın söylemi. Irkçı falan değilsin. Bu medeniyetsiz maymunlardan nefret etmek de ırkçılık değil. Şu hareketlerin aynısını Norveç'li yapsa ondan da tiksinirsin.

Liboş tayfa aynen.
Zavallı komünizm çöktükten sonra, insan hakları, kadın hakları ve bunun gibi şeylere sarılarak insanları kandırıp kendinden olmayanlara kadın düşmanı, çevre düşmanı gibi isimler taktılar ama evet liboş tayfa her şeye ırkçılık diyor. Asıl her şeye ırkçılık diyenler bu devletçi kafa. Bir gün komünizm gelip her şeyinize el koyduğu zaman zenginler fakir, fakirler daha fakir olacak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı