Ben Kurallara Uymayıp Ne Yaptım?

İsterseniz size Perviz Eliyev'in yazım hatalı tüm yazılarını göstereyim. En az 10 tane yazım hatası yapmış ve birkaçından uyarı aldı. Daha sonra tekrarlaması üzerine ceza verdim.

Haklısınız o zaman ne deyim. Uyarılara rağmen bir düzelme olmuyorsa yapacak da bir şey yok.

Bu kadar,da abartmaya gerek yok,sonuçta burası TDK değil tabiki kurallara uyulması gerekiyor ama bu sert bir dille olmaması gerekir.

Sert bir dille bir şey demedim.

Türkçe Kurallarına uymak istemiyorsanız, DonanımHaber sizi çağırıyor.

Örnek :

Son düzenleyen: Moderatör:
Azeri Türkçesi kaynaklı yazım farklılıkları olabilir, klavyesinde farklı harfler bulunabilir, bunların hepsini ayırt edecek kadar Azerbaycan ile ilişkisi olan yetkilimiz olmayabilir.

Ama bir cümleye büyük harfle birkaç "on" kez başlamadıysa biraz zahmet edebilir sevgili Perviz.

Sevgili Perviz, i ı ü ğ ö ç ... gibi harflerin kullanımı mümkün değilse, en basit haliyle "su sekilde / shu shekilde" mi yazmalı peki? Noktalama işaretleri ( ! ' ; : , . ... ? ¿ v.b...) ne kadar değişebilir dillerde - Latin dilleri ve Anglo-saxon dillerini tanıdığım için, belki Rusça, Azerice, Kazakça, Mandrin'de bunların farklı kullanımları vardır ama bunları ilk olmasa da ikinci üçüncü cezadan sonra yazdığı mesajın aldına açıklayabilirsin ki bilelim. Mesela biz bu forumda, konuştuğumuzla seslerle yazmamaya gayret ediyoruz.

Sonuç olarak yetkililer de Azeri lehçe/ağız/Türkçesi konusunda bir sürü şey öğreniyorlar. Onun yazdıklarının bu tarafta yanlış anlaşılmaması için çaba sarf ediyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herif konuyu açtı gitti, biz hala onu konuşuyoruz
Bir hatası var ise ceza alır elbette. Kelimeye, işaretlere dikkat ediyoruz zaten.

"Ben" yerine "Men" yazdın diye ceza vermezler sonuçta.

Konu azerice falan değil. Çok basit bikça kural var:

Cümleye büyük harfle başla.
Cümleyi nokta ile bitir.
Birden çok cümleyi tek cümle gibi yazma.
Ve son olarak da noktadan sonra boşluk bırak.

Bunları yap ki ne yazdığını anlayalım... Amaç sorduğunuz soruyu daha iyi anlayıp buna cevap vermek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…