Arapça okuyanların çoğu anlamını bilmiyor.
Havada ses titreşimi oluşturmaktan başka bir şey olmuyor. @A 10 Thunderbolt ll
Neden bir hocaya muhtaç oluyoruz ki? Kendi aklımız yok mu?
Kendi dilimizde okuyabiliriz.
Arapça okusun, ibadetini öyle yapsın, sonra Türkçe mealini okur. Siz diyorsunuz ki anlamadığı şeyi okumasının ne manası var ama hem okusun, hem de mealini açıp anlamını öğrensin.
Arapça okusun ibadetini öyle yapsın sonra Türkçe mealini okur. Siz diyorsunizki anlamadığı şeyi okumasının ne mana sı var diyorsunuz ama hem okusun hemde mealini açıp anlamını öğrensin.
Aslında sizin dediğinizde mantıklı. Sonuçta İslam evrensel bir din Arap coğrafyasına gönderilmedi ama bu konu hakkında kesin hüküm veremediğimiz için ve eskiden insanların Arapça bir şekilde öğrendiği için bu şekilde öğreniyoruz. Yani Türkçe olarak çevirilmesinde sorun yok diye bir kanıt varmı? Ama daha öncesinde Arapça olduğuna dair kanıt var.
Dini konular hakkinda pek konusamiyor dindar kesim. Bosuna burada soz aramaya calisma, belirli bir yerden sonra artik haram bunlar filan demeye basliyacak cunku kendisi asiri fazla korkuyor.
Din farketmeksizin her din yönlendiricisinin diliyle ibadet kabul eder, sence/bence yoktur, hangi din olursa olsun dinlere hakaret de sorgulamak değil patavatsızlıktır, toplumun çoğunluğuna saygısızlıktır (örneğin ben şimdiki rejimin bir sacmalik olduğunu düşünüyorum gunumuzdeki takim gibi parti tutan halk ile fakat basa basa söylemiyorum ve Cumhuriyet’i savunanlara karşı ucube gözüyle bakmıyorum, saygı ile alakalı).
Çünkü tavsiye edilmiş. Siz ve sizin gibi kişiler ağzınıza pelesenk ettiniz sorgulamadan yazıyonuz diye diye ne dense aynı bahaneyle üste çıkıyorsunuz. Kendin araştır Arapça olmasının sebebini, buna rağmen inanmak istemezsen yine sen bilirsin bizde zorlama yok, en kötü herkes zaten ölünce neyin doğru neyin yanlış olduğunu görecek.
Bu konuda size katılıyorum.
Kur'an mezapotamya da çok insan var diye arapça indi.
Öte yandan bizse sadece dini görevlerimizi yerine getirmek için kuranı arapça okuduk peki sonunda ne mi oldu?
Bir kitabı 40 kere okuduk ama sonucunda din konusunda bilinçsiz, yaşadığını islam sana bireyler ortaya çıktı...
Yazık hem de çok yazık.