Benden biraz kilolu birini güreşte nasıl yenebilirim?

Ayrıca hocam karşımdaki çocuk aman aman güçlü değil ben çok güçsüzüm o yüzden. Teknik bilmeden direnebiliyorum teknik öğrensem alabilirim o zaman değil mi?
Kesinlikle. Az cok celme takmayi ve karsi tarafin gucunu yine karsi tarafa karsi kullanmanin mantigini cozersen alirsin adami.

Karşıdaki güçlü değilse kilosu bile onu yere sermende zorluk yaratabilir. Dedigim gibi ayaklarından dengesini bozup yere alman daha mantıklı ve güreşe yerde devam etmen.Senden daha kilolu olduğu için senden daha hantal olmalıdır.
Judo'nun mantigi bir nevi o zaten. Mesela adam sizi yere celmek icin saga dogru cekistiriyorsa siz de hemen saga dogru kendinizi alir adamin dengesini bozarsiniz. Daha sonra bir celme ve omuz ustunden gecirme ile rakip yerde olur. Zorla guc uyguladiginiz yerler de var ama daha taktiksel oynamak istiyorsaniz en iyi secenek bu.

Uzun lafin kisasi, eger arkadas biraz Judo teknigi ogrenirse bence isi halleder. Duserken donerek rakibi kendi altina almayi kavrayabilirse her turlu guresi alir zaten. Rakibi yere aldiktan sonra boynuna sarilarak cekistirse cok fazla bir sey yapamaz.

İkinize de çok teşekkür ederim. Son sorum bu bahsettiğiniz tekniklerle alakalı videolar önerebilme şansınız var mı? Ya da bunlarla alakalı YT kanalları.

İkinize de çok teşekkür ederim. Son sorum bu bahsettiğiniz tekniklerle alakalı videolar önerebilme şansınız var mı? Ya da bunlarla alakalı YT kanalları.
Senden önce ayağını o kaparsa bu taktik mantıklı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

YouTube uzerinden temel Judo tekniklerine goz atabilirsiniz. Duserken kendini dondurme isi ise tamamen benim kendi yaptigim bir taktikti. Gercekten resmi bir ismi var mi bilmiyorum o yuzden video bulamiyorum. Ama kendi deneyimimden yola cikarak soylemem gerekirse, yere duserken karsi tarafi yakasindan veya o civari bir yerden iki elinizle de kavramaniz lazim. Duserken once kendi bedeninizi dondurun daha sonra karsi tarafi cekin. Boylesi cok daha etkili oluyor. En azindan ben de boyle yapinca daima ise yariyordu. Kardesiniz varsa yatak ustu gibi yumusak bir yerde deneyin isterseniz. Zaten kardesler bunun ici var, degil mi 😁.

YouTube uzerinden temel judo tekniklerine goz atabilirsiniz. Duserken kendini dondurme isi ise tamamen benim kendi yaptığım bir taktikti. Gercekten resmi bir ismi var mi bilmiyorum o yuzden video bulamiyorum. Ama kendi deneyimimden yola cikarak soylemem gerekirse, yere duserken karsi tarafi yakasindan veya o civari bir yerden iki elinizle de kavramaniz lazim. Duserken once kendi bedeninizi dondurun daha sonra karsi tarafi cekin. Boylesi cok daha etkili oluyor. En azindan ben de boyle yapinca daima ise yariyordu. Kardesiniz varsa yatak ustu gibi yumusak bir yerde deneyin isterseniz. Zaten kardesler bunun ici var, degil mi 😁.

Kardeşimle çok nadiren oyun oynarım normalde oyun oynayacak bir şey çıktı sağ olun :D bu arada düşerken kendimizi döndürmek derken hangi tarafa döndürmeliyiz? Karın üstü mü sırtüstü mü?

Kardeşimle çok nadiren oyun oynarım normalde oyun oynayacak bir şey çıktı sağ olun :D bu arada düşerken kendimizi döndürmek derken hangi tarafa döndürmeliyiz? Karın üstü mü sırtüstü mü?
O ana gore degisiyor tamamen. Ornegin karsi taraf sizin daha cok sag tarafinizda kaliyorsa duserken, o zaman bedeninizi sola dogru dondurerek karsi tarafi kendinize dogru tum gucunuzle cekmeniz lazim. Isin mantigi rakibinizi daima ic tarafta, kendinizi dis tarafta tutacaksiniz. Duserken donme esnasinda, kusbakisi gorunuste daire cizildigini varsayarsak, dairenin merkezinde daima rakip olmali. Kendinizi ne kadar genis alip dondurebilirseniz o kadar iyi olur.

Uzun lafin kisasi, size o an hangi taraf daha uygun geliyorsa oraya dogru donun. Ama tabi teknik olarak eger rakip saginizdaysa, sizin sola dogru donmeniz daha dogru olur. Ayni sekilde eger rakip solunuzda ise, sizin saga dogru donmeniz daha dogru olur. Donerken kollarinizi kirmazsaniz vucudunuzu daha iyi ve etkili bir sekilde dondurebilirsiniz. Kollari kirmadan donebilirseniz daha hizli donersiniz, bu da momentum kontrolunu rakibinize degil size verir. Momentumu ne kadar kontrol edebilirseniz o kadar az guc uygulama gereksinimi duyarsiniz ve boylece yorulmadan guresebilirsiniz. Eger yanlis hatirlamiyorsam Newton'un 1 ve 3. yasasi bu konuyla biraz alakaliydi. Isterseniz daha bilimsel ve tekniksel bir sekilde aciklayabilirim bu duserken dondurme olayini. Isin puf noktasi dedigim gibi kollarinizi mumkun oldugu kadar bukmemeye, duz tutmaya calisin. Merkez kuvvetini rakibinize uygulayin.

O ana gore degisiyor tamamen. Ornegin karsi taraf sizin daha cok sag tarafinizda kalıyorsa duserken, o zaman bedeninizi sola dogru dondurerek karsi tarafi kendinize dogru tum gucunuzle cekmeniz lazim. Isin mantigi rakibinizi daima ic tarafta, kendinizi dis tarafta tutacaksiniz. Duserken donme esnasinda, kusbakisi gorunuste daire cizildigini varsayarsak, dairenin merkezinde daima rakip olmali. Kendinizi ne kadar genis alip dondurebilirseniz o kadar iyi olur.

Uzun lafin kisasi, size o an hangi taraf daha uygun geliyorsa oraya dogru donun. Ama tabii teknik olarak eger rakip saginizdaysa, sizin sola dogru donmeniz daha dogru olur. Ayni sekilde eger rakip solunuzda ise, sizin saga dogru donmeniz daha dogru olur. Donerken kollarinizi kirmazsaniz vucudunuzu daha iyi ve etkili bir sekilde dondurebilirsiniz. Kollari kirmadan donebilirseniz daha hizli donersiniz, bu da momentum kontrolunu rakibinize degil size verir. Momentumu ne kadar kontrol edebilirseniz o kadar az guc uygulama gereksinimi duyarsiniz ve boylece yorulmadan guresebilirsiniz. Eger yanlış hatirlamiyorsam Newton'un 1 ve 3. yasasi bu konuyla biraz alakaliydi. Isterseniz daha bilimsel ve tekniksel bir sekilde aciklayabilirim bu duserken dondurme olayini. Isin puf noktasi dedigim gibi kollarinizi mumkun oldugu kadar bukmemeye, duz tutmaya calisin. Merkez kuvvetini rakibinize uygulayin.

O kadar detaya gerek yok hocam anlatacağınızı anlattınız zaten sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı