Ben dükkan sahibi olsam kıza istediği şeylerden birer kilo bedavaya verirdim. Dükkan sahibi de çok vicdansızmış.
Dükkan sahibi babam olur
Ben dükkan sahibi olsam kıza istediği şeylerden birer kilo bedavaya verirdim. Dükkan sahibi de çok vicdansızmış.
Bildiğiniz üzere ekonomimiz son derece berbat ve bundan en çok etkilenen de düşük gelirli aileler oluyor. Ekonomi yüzünden fiyatlar da arttıkça artıyor. Okullar tatil olduğu için kuruyemişçide çalışıyorum ve buradaki fiyatlar da oldukça yükseldi haliyle insanların kuru yemiş alması bile zorlaştı artık.
Bugün dükkana küçük bir kız ve annesi girdi. Kız da jelibonları görür görmez hemen yanlarına koştu ve almak istiyorum dedi. Annesi ise param yok dedi. Kız da yaşı küçük olduğu için inat yaptı annesi bir süre paralarının olmadığını anlatmaya çalıştı ancak kız dinlemedi ve annesi çok az da olsa jelibon aldı. Ardından kız fındık çikolataları gördü (kilosu oldukça pahalı) ve onlardan da almak istedi. Annesi de paralarının olmadığını alamayacaklarını söylese de kız ısrar edince kadında aşırı az da olsa aldı. Kasaya geldiklerinde 2 TL 50 kuruş jelibon ve birkaç tane de fındık çikolata almışlardı. Haberlerde görmeye alışık olduğumuz şeyler olsa da gerçek hayatta karşılaşınca daha bir üzücü geliyor.
Tamam dükkan sahibi haksızdemedim sende haklısın ama o küçücük kıza ben olsam kıyamazdım.Biraz dukkan sahibini dusunelim, o kadar mal aliyorsun ve beles veriyorsun. Ne kadar mantikli? Suc dukkan sahibinde degil ki. Suc bu hale getirende de neyse.
Adamlar artık araba alıyorlar, Bursa'da artık neredeyse 4-5 arabanın 1 suriyeli oluyor. Halen şaka gibi destek veriyorlar ya, insan buraya da yazamıyor içinden saydıklarını.Biraz önce çarşıda alışverişe markete gittim kasaya gittiğimde Suriyeli bir aile sadece çikolata, jelibon, kraker, cips vs. ürünlere 82 TL verdi. Sorun 82 TL vermeleri değil, benim vatandaşımın ekmek alacak parası yokken sosyal yardımlaşma tarafından aylık bunlara yüklü ödeme ve kömür yardımı yapılması. Bunun Türk ailelerin çocuk yapmalarıyla veya fazla çocuk yapmalarıyla alakası yok. Söyleyeceklerim bu kadar.
Çok pardon kusura bakmaDükkan sahibi babam olur. Babam o sırada dükkan da yoktu yaz geldiği için dükkan satışları da iyice düştü zaten çalışan maaşlarını zor ödediğimiz için sadece bir çalışan koyduk mecburen, faturalar da arttığı için gün için de dükkanda klima açamıyoruz bizim de durumumuz pek iyi değil ne yazık ki.
Çocuk yapmayı geçtim, evlenmeyin bile, belki 2 yıl sonra.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.