- Makaleler
- 1
Örgün eğitim ve özgür yetiştirme kursları olarak eğitim ikiye ayrılmalı, zamanı olmayan işçi kesim çocuğunu örgün eğitime, olan ise yetiştirme kurslarına verebilmeli. Eğitim zorunlu olmamalı, önce günümüz sonra geçmişimiz öğretilmeli. Bugüne dair olan her şeyin temeli öğretilmeli, kişi bilinçli olmalı şehir merkezinde ikameti olanın 1 çocuk doğurma sınırı getirilmeli. Liselere kredi sistemi getirilmeli ve kesinlikle zorunlu olmamalı. Memuriyete liseler üzerinden geçilmeli. Üniversitelerin dandik olanları yüksekokula dönüştürülüp kendi kendine geçinen meslek liseleri gibi olmalı, eğitim bütçesinin en az %60'ı buluş garantili üniversitelere ayrılmalı ve üniversite kesinlikle ücretli olmalı. Öyle cüzi miktarda filan değil; giren kişi dönemlik 100binine kıyacak giremeyene ama kafası basana ya da Full cekene asgari ödenek artı tam burslu üniversite imkanı tanınacak, tüm ihtiyaçları giderilecek. Eğitim yaşı 20'de son bulacak. Çalışan değil işini bilen kazanacak. Öğrenci ders seçmek zorunda kalacak ama istediği dersi seçebilecek. Seçtiği derslerin sıralama ortalamalarının ortalamalarına göre yeni öğretim birimlerinde yer alacak. Toplumun çalışmaya değil aylaklığa itirazı olacak. Üniversite hem devletin, hem de vatandaşın yatırımı haline gelecek. Kreş 3 yıl olacak. Ders kaynaklarını sadece devlet belirleyecek ve başka hiçbir kuruluş veya basım tarafından satılamayacak. Her vatandaş başvurduğu taktirde istediği öğrenim kitaplarını talep edebilecek. Çeşme suyuna arsenik ve florlama işlemini durduracağız. Sürücü kurslarına taş gibi mankenleri hoca olarak atayıp sürücü kurslarından %400 vergi alacağız.
Biraz şu kafayla yazmış olabilirim ama en en en ideal eğitim sisteminin böyle bir şey olduğuna eminim. Mükemmel bir şey yazdım az önce!
Biraz şu kafayla yazmış olabilirim ama en en en ideal eğitim sisteminin böyle bir şey olduğuna eminim. Mükemmel bir şey yazdım az önce!