Benq GL2460 vs RL2240HE

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
İkinci el olarak başlıktaki iki Benq monitörden birini alacağım.

İkinci el aldığım için RL2240HE modeli için 50TL ek ödemem gerekiyor, yani GL2460 alırsam 50TL daha az ödeyeceğim. İkisinin de farklı avantajları olduğu için kararsız kaldım.

Araştırdığım kadarıyla RL2240HE avantajları:
  • 1ms tepki süresi (diğeri 2ms, pek fark yok aslında)
  • Black eQualizer (okuduğum kadarıyla oyunlarda iyi bir özellikmiş, CS: GO oynuyorum. Gerçekten gerekli mi?)
  • Titreşimsiz ekran garantisi (diğerinde de titreşim olacağını sanmıyorum)
GL2460 avantajları:
  • 50TL ucuz oluşu
  • Daha büyük ekran (24" vs 21.5")
  • Mavi ışık filtresi ayarı
Sizlerin de fikrini almak istedim, görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Şu özelliği için şunu öneririm diyemeyeceğim fakat 21.5 yeterli dersen 2240he 2460hm den çok daha iyi bir monitör. Fakat boyut büyük olsun dersen zaten seçenek belli :)

Şu özelliği için şunu öneririm diyemeyeceğim fakat 21.5 yeterli dersen 2240he 2460hm den çok daha iyi bir monitör. Fakat boyut büyük olsun dersen zaten seçenek belli :)

Büyük takıntım yok hatta küçükle oynamak belki daha kolay olur ama fiyat açısından daha uygun oluşu, satıcısıyla daha rahat anlaşmam ve daha temiz oluşu nedeniyle büyükten yana tercih kullandım. Arada pişmanlık yaratacak bir fark olmamasını umuyorum :)

GL2460 monitörü satın aldım. Ekranda ölü pixel ve ışık sızması yok. Titreşim de yok gördüğüm kadarıyla. Ghosting var mı onu test edebileceğim bir yöntem var mı? Nasıl anlayabilirim olup olmadığını?

Ek olarak:
Blur Busters UFO Motion Tests bu adresteki testi yapınca UFO'nun arkasında iz beliriyor. Bu ghosting var mı demek?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı