BenQ monitör otomatik olarak açılmıyor

yiğit0303

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
BenQ monitör kullanıcısıyım ve yaklaşık 2 senedir falan kullanıyorum. Bilgisayarı başlattığımda ekran kendiliğinden açılmıyor ve alttaki monitör ışığı (yeşil) yanmıyor. Bende alttaki monitör kontrol tuşlarından açmak zorunda kalıyorum. Monitör altındaki açma kapama tuşuna basınca ya da basılı tutunca yeşil ışık yanıyor ama ekran gelmeden 2 saniye içinde yavaş yavaş geri sönüyor. Bu açma işlemini devam ettiğimde 2-3 kere yine aynı şeyi tekrarlıyor sonra anlamsız bir şekilde açılıyor. Açıkçası monitörün bu durumda bir çözümünü bilmiyorum ama anlamsız bir şekilde 4-5 kere tuş ile oynadığımda ekran geliyor. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı?

(Bu problem sadece bilgisayarı tekrar başlattığım zaman oluyor. Bilgisayar normal çalışırken hiçbir sorun olmadı şu ana kadar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar.
BenQ monitör kullanıcısıyım ve yaklaşık 2 senedir falan kullanıyorum. Bilgisayarı başlattığımda ekran kendiliğinden açılmıyor ve alttaki monitör ışığı (yeşil) yanmıyor. Bende alttaki monitör kontrol tuşlarından açmak zorunda kalıyorum. Monitör altındaki açma kapama tuşuna basınca ya da basılı tutunca yeşil ışık yanıyor ama ekran gelmeden 2 saniye içinde yavaş yavaş geri sönüyor. Bu açma işlemini devam ettiğimde 2-3 kere yine aynı şeyi tekrarlıyor sonra anlamsız bir şekilde açılıyor. Açıkçası monitörün bu durumda bir çözümünü bilmiyorum ama anlamsız bir şekilde 4-5 kere tuş ile oynadığımda ekran geliyor. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı?

(Bu problem sadece bilgisayarı tekrar başlattığım zaman oluyor. Bilgisayar normal çalışırken hiçbir sorun olmadı şu ana kadar.)

Monitörle ilgili bir problem gibi gözüküyor. Başka bir monitörünüz ya da televizyonunuza kablo ile bilgisayarınızı bağlayın. Eğer sorun o cihazlarda aynı kabloyla olmuyorsa sorun monitördedir. Oluyorsa kablo değiştirerek yine bu monitörünüz ve diğer cihazı deneyin. Sorun çözüldüyse sıkıntı kablodadır. Hem monitörünüz ve tvniz arasında hem de aynı şekilde kablo değiştirerek cihaz değişiminde sorununuz devam ediyorsa ekran kartınız görüntü verirken sorun yaşıyordur. Normal olarak kullanırken cihazı sorun yok dediniz. Bu kabloda sıkıntı ihtimalini ve ekran kartı, ram vb. cihazınız kaynaklı problemlerin olma ihtimalini düşürüyor. Yüksek ihtimalle monitörünüz arzalı ama deneyin. Ek olarak ramler 2 adetse 1 tanesini çıkarıp cihazı açmayı deneyin. Aynı şekilde bu sefer takılı olanı çıkarıp diğerini takmayı deneyin. Sorun devam ediyor mu buna da bakın.

Sorun kabloda ise kablo değişimiyle , monitörde ise garantiye veya tamire götürerek, ramlerde ise ram değişimiyle, ekran kartında ise ama emin değilseniz bilgisayarınızı direk garantiye ya da servise vermenizde fayda var. Zira bunlardan daha fazla bir şey yapamazsınız.

Monitörle ilgili bir problem gibi gözüküyor. Başka bir monitörünüz ya da televizyonunuza kablo ile bilgisayarınızı bağlayın. Eğer sorun o cihazlarda aynı kabloyla olmuyorsa sorun monitördedir. Oluyorsa kablo değiştirerek yine bu monitörünüz ve diğer cihazı deneyin. Sorun çözüldüyse sıkıntı kablodadır. Hem monitörünüz ve tvniz arasında hem de aynı şekilde kablo değiştirerek cihaz değişiminde sorununuz devam ediyorsa ekran kartınız görüntü verirken sorun yaşıyordur. Normal olarak kullanırken cihazı sorun yok dediniz. Bu kabloda sıkıntı ihtimalini ve ekran kartı, RAM vb. cihazınız kaynaklı problemlerin olma ihtimalini düşürüyor. Yüksek ihtimalle monitörünüz arzalı ama deneyin. Ek olarak RAM'ler 2 adetse 1 tanesini çıkarıp cihazı açmayı deneyin. Aynı şekilde bu sefer takılı olanı çıkarıp diğerini takmayı deneyin. Sorun devam ediyor mu buna da bakın.

Sorun kabloda ise kablo değişimiyle, monitörde ise garantiye veya tamire götürerek, RAM'lerde ise RAM değişimiyle, ekran kartında ise ama emin değilseniz bilgisayarınızı direk garantiye ya da servise vermenizde fayda var. Zira bunlardan daha fazla bir şey yapamazsınız.

Dediğiniz gibi RAM veya ekran kartından dolayı bir şey olamaz bence de çünkü PC'yi 1 ay önce topladım
Yani parçalar daha yeni monitörde olma olsalığı daha yüksek problemin.

Zaten bu bönitörü 2 sene önce dayımdan almıştım ve garantisi var mı ya da süresi bittimi tam emin dğeilim ben bunu herhangi bir elektrikçide ya da bilgisayarcıda tmai rettirebilir miyim?

Dediğiniz gibi RAM veya ekran kartından dolayı bir şey olamaz bence de çünkü PC'yi 1 ay önce topladım
Yani parçalar daha yeni monitörde olma olsalığı daha yüksek problemin.

Zaten bu bönitörü 2 sene önce dayımdan almıştım ve garantisi var mı ya da süresi bittimi tam emin dğeilim ben bunu herhangi bir elektrikçide ya da bilgisayarcıda tmai rettirebilir miyim?

Aşağıdaki görselde BenQ firması monitör tamiri için tek yeri yetkili servis ilan ediyor. Monitör seçip ara derseniz siz de görürsünüz.
Arattığım link: Teknik Servis

Ürünü varsa köpükleri ve kutusuyla önce ilgili adresteki firmayı telefon veya email yoluyla iletişim kurarak ürününüzü gönderip gönderemeyeceğiniz konusunda bilgi alın. Ücretli tamir yapar mısınız gibi? Muhtemelen garantiniz geçmiş çünkü. Sıkıntı yok gönderin derlerse ürününüzü çok sağlam bir şekilde paketleyip ilgili firmanın varsa kargo koduyla istedikleri kargoya giderek teslim edin.

Ek not : Ürünü çok iyi sardığınızdan ve ekranı koruduğunuzdan emin olun. Monitör kutunuz yoksa tv kutusu gibi şeyleri kullanabilirsiniz.

2.cil tavsiyem ise : Elektrikçiler bu işten anlamazda televizyon ve panel tamiri yapan bir yer bulursanız ürünü yaptırabilirsiniz. Ürününüzün paneli arızalı demiyorum. Ancak daha iyi anlarlar.

Ücret konusunda endişe etmeyin. Hangi yer olursa olsun önce size ürünün sorununu sonra size kaç liraya tamir edebileceklerini söyleyeceklerdir. Kabul ederseniz fiyat çıkar. Garanti teknik servis için de durum böyle. Dışarısı için de.

Saygılarımla

1624883635081.png

Aşağıdaki görselde BenQ firması monitör tamiri için tek yeri yetkili servis ilan ediyor. Monitör seçip ara derseniz siz de görürsünüz.
Arattığım link: Teknik Servis

Ürünü varsa köpükleri ve kutusuyla önce ilgili adresteki firmayı telefon veya email yoluyla iletişim kurarak ürününüzü gönderip gönderemeyeceğiniz konusunda bilgi alın. Ücretli tamir yapar mısınız gibi? Muhtemelen garantiniz geçmiş çünkü. Sıkıntı yok gönderin derlerse ürününüzü çok sağlam bir şekilde paketleyip ilgili firmanın varsa kargo koduyla istedikleri kargoya giderek teslim edin.

Ek not: Ürünü çok iyi sardığınızdan ve ekranı koruduğunuzdan emin olun. Monitör kutunuz yoksa TV kutusu gibi şeyleri kullanabilirsiniz.

2.cil tavsiyem ise: Elektrikçiler bu işten anlamazda televizyon ve panel tamiri yapan bir yer bulursanız ürünü yaptırabilirsiniz. Ürününüzün paneli arızalı demiyorum. Ancak daha iyi anlarlar.

Ücret konusunda endişe etmeyin. Hangi yer olursa olsun önce size ürünün sorununu sonra size kaç liraya tamir edebileceklerini söyleyeceklerdir. Kabul ederseniz fiyat çıkar. Garanti teknik servis için de durum böyle. Dışarısı için de.

Saygılarımla

Eki Görüntüle 1086971

Yardımınız için teşekkürler.

Yiğit0303 Merhaba,

2 yıl önce almışsanız tahmin ediyoruz ki monitörünüz halen garanti dahilindedir. BenQ'da monitörlerimizde garanti süremiz 3 yıldır. 2 yıl standart, +1 yıl da marka garantisi vermekteyiz.

Aşağıda paylaşacağım linkten Türkiye'deki yetkili teknik servisimiz ile iletişime geçip kendilerinden servis konusunda destek istersen yardımcı olacaklardır.

Bu süreçte herhangi bir problemle karşılaşırsan info.tr@benq.com adresinden bizimle iletişime geçersen biz de BenQ Türkiye ofisi olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

İyi forumlar dileriz :)

Yiğit0303 Merhaba,

2 yıl önce almışsanız tahmin ediyoruz ki monitörünüz halen garanti dahilindedir. BenQ'da monitörlerimizde garanti süremiz 3 yıldır. 2 yıl standart, +1 yıl da marka garantisi vermekteyiz.

Aşağıda paylaşacağım linkten Türkiye'deki yetkili teknik servisimiz ile iletişime geçip kendilerinden servis konusunda destek istersen yardımcı olacaklardır.

Bu süreçte herhangi bir problemle karşılaşırsan info.tr@benq.com adresinden bizimle iletişime geçersen biz de BenQ Türkiye ofisi olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

İyi forumlar dileriz :)
ama ben dayımdan bunu 2-3 yıl önce 2. el olarak almıştım ve dayım önceden kaç ay veya kaç yıl kullandı herhangi bir bilgim yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı