BenQ XL2411P signal not detected sorunu

• Konuyu başlatan Yigas3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.711

Yigas3

Decapat
Merhaba,

Gün içerisinde bilgisayarımı açık bırakmıştım. Monitör de (BenQ XL2411P) ekran görüntüsünü kesmiş bu sebeple. Gece döndüğümde fareyi oynattığımda ikinci monitörüme görüntü gelmiş olmasına rağmen ilkine gelmedi. "Signal not detected" yazısı gözükmeye devam etti.

1. Doğru görüntü modunda olduğumdan (display port) emin oldum.
2. Ekran kartımdaki iki miniDP girişlerini denedim, sonuç değişmedi.
3. Kablo değiştirdim, başka bir DP - miniDP de işimi görmedi.
4. HDMI ile denediğimde görüntü alabildim.

İşin ilginci, DP ile taktığımda da bilgisayarım algılıyor (çünkü masaüstündeki simgelerin yeri değişiyor ve ekranda ışığın rengi değişiyor) fakat görüntü gelmiyor. Sorunun nerede olduğunu algılayamadım.

Sorun kabloda büyük ihtimalle. Hangi DP kablosunu kullanıyorsunuz? VESA sertifikası var mı? Çünkü bazı DP kabloları PC'nin boot etmesini bile engelleyebiliyor.

DP to miniDP kablosu kullanıyorum. Başka bir DP to miniDP kablosu ile denediğimde de sonuç alamadım. Ekran kartındaki iki miniDP girişini de denedim, yine sonuç alamadım.

Bilgisayarım açılıyor. Zaten monitörüme görüntü bilgisayar uyku modundan dönerken gelmedi. Dediğim gibi, bilgisayar DP to miniDP kablosuyla da HDMI kablosuyla da iki monitörü algılıyor. Ama görüntü sadece HDMI kablosuyla taktığımda geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı