BenQ XL2411P vs AOC 24G2U

Merhaba dostlar, hayırlı akşamlar. CS için 144Hz monitör alacağım, ikisi arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz? Farklı önerilere de açığım. Bütçem maksimum 1700 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle oyun oynamak için alacağım günlük kullananda biriyim çok dizi vs. izlerim ne yapsam bilemedim.
24GU2 IPS panel olduğu için film ve dizi için bir numaradır, ayrıca hikayeli oyunlarda renk kalitesi bakımından çok güzel durur ama cs:go gibi oyunlarda gecikme yapar. Eğer hem oyun hem dizi-film için istiyorsanız VA panel almanızı öneririm. TN alırsanız film ve dizilerde renk hissiyatı olarak çok kötüdür. VA panel ise TN ve IPS paneli çok iyi dengeler. Renk kalitesi bakımından IPS'e, pixel gecikmesi gibi performans konularında TN'e çok yakındır. Attığım model gayet iyi bir model öneririm.

24GU2 IPS panel olduğu için film ve dizi için bir numaradır, ayrıca hikayeli oyunlarda renk kalitesi bakımından çok güzel durur ama CS:GO gibi oyunlarda gecikme yapar. Eğer hem oyun hem dizi-film için istiyorsanız VA panel almanızı öneririm. TN alırsanız film ve dizilerde renk hissiyatı olarak çok kötüdür. VA panel ise TN ve IPS paneli çok iyi dengeler. Renk kalitesi bakımından IPS'e, pixel gecikmesi gibi performans konularında TN'e çok yakındır. Attığım model gayet iyi bir model öneririm.

Curved monitör önerdiğiniz pek alma yanlısı değilim ya başka VA panel bakayım ben o zaman. Ben hem dizi izleyen hem de oyun oynayan biriyim, okuduğum bir yerde BenQ XL2411P modelinin color vibrance ile renginin düzeltildiğini söylüyor.
24GU2 IPS panel olduğu için film ve dizi için bir numaradır, ayrıca hikayeli oyunlarda renk kalitesi bakımından çok güzel durur ama CS:GO gibi oyunlarda gecikme yapar. Eğer hem oyun hem dizi-film için istiyorsanız VA panel almanızı öneririm. TN alırsanız film ve dizilerde renk hissiyatı olarak çok kötüdür. VA panel ise TN ve IPS paneli çok iyi dengeler. Renk kalitesi bakımından IPS'e, pixel gecikmesi gibi performans konularında TN'e çok yakındır. Attığım model gayet iyi bir model öneririm.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...MIvbnZ--KX6QIVRuztCh3uRwUFEAQYAiABEgLZ7PD_BwE v-bu monitör nasıldır.

Son düzenleme:
Curved monitör önerdiğiniz pek alma yanlısı değilim ya başka VA panel bakayım ben o zaman. Ben hem dizi izleyen hem de oyun oynayan biriyim, okuduğum bir yerde BenQ XL2411P modelinin color vibrance ile renginin düzeltildiğini söylüyor.

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-vg24vq-23-6-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-curved-monitor-p-HBV00000R2YJX?magaza=Vizyon Bilgisayar&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=EAIaIQobChMIvbnZ--KX6QIVRuztCh3uRwUFEAQYAiABEgLZ7PD_BwE v-bu monitör nasıldır.
TN panelin renk ayarları ile ne kadar oynasanız da ne IPS panele ne de VA panele yaklaşabilir.
Attığınız monitör de kavisli ekran. Kullanmadım ama TUF serisi monitörler kaliteli ve tavsiye ediliyor diye biliyorum.

TN panelin renk ayarları ile ne kadar oynasanız da ne IPS panele ne de VA panele yaklaşabilir.
Attığınız monitör de kavisli ekran. Kullanmadım ama TUF serisi monitörler kaliteli ve tavsiye ediliyor diye biliyorum.

Attığım monitörü sipariş vereceğim gibi hem VA panel hem de incelemelerde övüyorlardı ve kavisinin çok fazla değil alışması kolaymış diyorlardı. Başka VA panel önerin var mı?

Attığım monitörü sipariş vereceğim gibi hem VA panel hem de incelemelerde övüyorlardı ve kavisinin çok fazla değil alışması kolaymış diyorlardı. Başka VA panel önerin var mı?
BenQ, Asus ve AOC'u geçersek tek Viewsonic kaldı. Başka firmalara yönelmeni tavsiye etmem. Bütçeni 100 TL daha arttırırsan Viewsonic model:
ViewSonic VX2758-PC-MH
Ama bunlardan hiçbiri seni üzmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı