BenQ XL2430 vs Asus VG258Q

FinnPUBG

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 144Hz 1Ms oyuncu monitörü arıyordum ve bu 2 monitör arasında kaldım. BenQ modelinin Black Equalizer özelliği ve tasarımı daha çok hoşuma gitse de Free veya G-Sync olmaması kafamı karıştırmıyor değil. Ekran kartı olarak RTX2060 kullanacağım için oyunlardaki amacım 144Hz akıcı bir oyun deneyimi. Asus tarafında iste G-Sync desteğini resmi olarak tanıttığı 12 Monitörden birisi VG258Q modeli var ama çok göz yorduğuna ve yazıların net olmadığına dair yorumlar falan okudum. Siz olsanız hangisini seçersiniz ve neden? Lütfen curved monitör tavsiyesinde bulunmayın.

Yapacağım en son şeylerden bir tanesi olurdu o fiyatı bu monitörlere vermek.
Bazı insanlarda eğim düzlem sorunu olabiliyor (buna bende dahilim) bundan dolayı, Curved ekranların oyuna etkisi olmuyor ama alışma sürecinde birazcık dayanmak gerekiyor hele eski kafa isek 10 15 yıl dümdüz ekranlara baktıysak birazcık farklı geldiğinden bile soğuya biliyoruz. Arkadaşa tavsiyem de bence alıp denemeli dediğiniz gibi fiyat olarak çok fark var alışma sürecini atlatabilirse hem cebinde para kalır hemde daha iyi ve yeni bir teknoloji ile karşılaşmış olur

BenQ XL2430 modelini kullandım. Oyunlardaki performansı cidden çok güzel. Fakat film izlerken sunduğu vasat performanstan dolayı iade sürecini başlattım . Zamanında VA ve IPS panel monitörler kullandım. Hatta şuan AOC G2260VWQ6 modelini yedek monitör olarak kullanıyorum. Monitörde TN panel mevcut. Fakat AOC gerçekten güzel TN panel kullanmış. Renk konusunda cidden gözü doyuruyor. Film ve video izlerken piksel piksel durum görmedim. Bu durum TN panellerin hepsinde görülmüyor. Ama oyun için kesinlik TN panel tavsiye ederim. VA panel oyunlardaki tepkime süresi olsun gölgelenme olsun kötü bir deneyim katıyor. Belkide benim gözlerim iyi olduğu için gözüme takılıyor. Normal bi oyunun gözüne takılmayabilir. Fakat zaten oyunlarda iyi bir noktaya gelmek kendimizi geliştirmek için ekipmanlara yüksek ücretler ödüyoruz. En azından çoğunluk bu yöndedir. BenQ XL2430 oyun performansı güzeldir. Genelde turnuvalarda kullanılan modeldir. Sadece oyun ağırlıklı düşünüyorsanız tavsiye ederim. Asus VG258Q modelini kullanmadım. Fakat renk konusunda daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. BenQ monitörlerde renk canlılık konusunda hep geride kalıyor. Size BenQ XL2430 monitörde video izlerken ekranda piksel piksel olumsuz derecede oluşan resimleri ekliyeyim. Fakat dediğim gibi bu sorun TN panellerin hepsinde olmuyor. Asus modelinde olmayabilir. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• 46fc8de53d067814ab5cf2065f3a549a.jpg
    46fc8de53d067814ab5cf2065f3a549a.jpg
    412,8 KB · Görüntüleme: 92
  • 83b8e52eece7b98dc39753b39916a633.jpg
    83b8e52eece7b98dc39753b39916a633.jpg
    446,2 KB · Görüntüleme: 82
BenQ XL2430 modelini kullandım. Oyunlardaki performansı cidden çok güzel. Fakat film izlerken sunduğu vasat performanstan dolayı iade sürecini başlattım . Zamanında VA ve IPS panel monitörler kullandım. Hatta şuan AOC G2260VWQ6 modelini yedek monitör olarak kullanıyorum. Monitörde TN panel mevcut. Fakat AOC gerçekten güzel TN panel kullanmış. Renk konusunda cidden gözü doyuruyor. Film ve video izlerken piksel piksel durum görmedim. Bu durum TN panellerin hepsinde görülmüyor. Ama oyun için kesinlik TN panel tavsiye ederim. VA panel oyunlardaki tepkime süresi olsun gölgelenme olsun kötü bir deneyim katıyor. Belkide benim gözlerim iyi olduğu için gözüme takılıyor. Normal bi oyunun gözüne takılmayabilir. Fakat zaten oyunlarda iyi bir noktaya gelmek kendimizi geliştirmek için ekipmanlara yüksek ücretler ödüyoruz. En azından çoğunluk bu yöndedir. BenQ XL2430 oyun performansı güzeldir. Genelde turnuvalarda kullanılan modeldir. Sadece oyun ağırlıklı düşünüyorsanız tavsiye ederim. Asus VG258Q modelini kullanmadım. Fakat renk konusunda daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. BenQ monitörlerde renk canlılık konusunda hep geride kalıyor. Size BenQ XL2430 monitörde video izlerken ekranda piksel piksel olumsuz derecede oluşan resimleri ekliyeyim. Fakat dediğim gibi bu sorun TN panellerin hepsinde olmuyor. Asus modelinde olmayabilir. Araştırmanızı tavsiye ederim.
Evet oyun haricinde kötüymüş bu kadarınıda beklemiyordum açıkcası :) TN düşünmemdeni sebep ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorum ve film izlemek istediğim zaman güzel bir televizyonum var zaten ondan izlerim VA ile TN arasında ise yanyana koymadığım sürece renk farkını fark edeceğimi sanmıyorum ha belki daha önce VA veya IPS kullansam TN Tuhaf gelirdi ama elimin altında monitör yok 3 sene oldu bilgisayara oturmayalı :D Asus modelide iyi peki MG248QR ile VG258Q arasındaki fark nedir? 3D harici.

Samsung 24 inch VA panel var. Onu almanı tavsiye ederim. Bende 27 inch modeli var ve gayet güzel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı