BenQ XL2430 vs Asus VG258Q

Haklısın, BenQ monitörlerini açıkcası seviyorum bu gibi sorunlar bizim gibi oyunda renk ve canlılık kalitesine önem veren insanların birazcık üzüyor hele harcanan para 1 2 bin civarı ise monitör çok amaçlı kullanmayı seviyoruz demektir bir TV,PS4 için ayrı bir monitör yerine çıkışlarını bağlamak şartı ile ekran olarak kullanma veya 2.ekran veya anaekran olarak sorun yaşamana üzüldüm BenQ desteğe yazıp belkide bunun için en iyi ayarları isteyebilirsin, büyük ihtimal yardımcı olabilirler uluslararası markalar bu gibi konulara çok önem veriyor ve kullanıcı dönüşlerine çok önem veriyorlar
Açıkcası bu konuda desteğe yazı yazmadım. Daha doğrusu hazır cevaplar vereceklerini düşündüğümden dolayı yazmadım. BenQ XL2411 ve XL2430 kullandım. Hatta eskiden RL2240HE monitör bile kullandım. Eski kullandığım monitör daha iyiydi. BenQ fabrika çıkışı renk kalibrasyonu açık renklere önem verildiği için malesef bi noktaya kadar düzeltilebiliyor. Şimdi monitöre 2000 TL gibi bir bütçe insan verince illaki birşeyler arıyor. Sadece oyun oynayan insan video illaki izler. Burda sorun TN panel gibi görülebiliyor. Fakat durum farklı bir çok farklı TN panel 144 hz monitör kullandım. Fakat sadece BenQ markası monitörlerde renkler cidden açık oluyor. Film izlerken renkleri solukluğunu bir nevi anladım. Fakat ekranda oluşan piksel piksel bağımsız renk veren olumsuz görüntüye anlam veremedim. BenQ oyunlardaki karanlık sahneleri daha açık renk yapmak için böyle renk kalibrasyonu yapıyor. Ama ben zaten bunu diğer monitölerde istediğim şekilde ayarlıyorum. Bu durumda karanlık yerler yine görülüyor ve oyundaki renkler anlamsız şekilde açık olmuyor. BenQ markası bence sponsorluk için turnuvalarda çok kullandığımdan dolayı biraz abartılmış marka diye düşünüyorum. Ben oyunları profesyonel oynama hedefim olduğu için ekipmanlara önem veriyorum. Keşke BenQ renklere birazcık önem verseydi diye düşünüyorum. Şimdi bu yorumum biraz abartı gibi görülebilir. Fakat cidden insan uzun süre vakit geçirince anlıyor.

Açıkcası bu konuda desteğe yazı yazmadım. Daha doğrusu hazır cevaplar vereceklerini düşündüğümden dolayı yazmadım. BenQ XL2411 ve XL2430 kullandım. Hatta eskiden RL2240HE monitör bile kullandım. Eski kullandığım monitör daha iyiydi. BenQ fabrika çıkışı renk kalibrasyonu açık renklere önem verildiği için malesef bi noktaya kadar düzeltilebiliyor. Şimdi monitöre 2000 TL gibi bir bütçe insan verince illaki birşeyler arıyor. Sadece oyun oynayan insan video illaki izler. Burda sorun TN panel gibi görülebiliyor. Fakat durum farklı bir çok farklı TN panel 144 hz monitör kullandım. Fakat sadece BenQ markası monitörlerde renkler cidden açık oluyor. Film izlerken renkleri solukluğunu bir nevi anladım. Fakat ekranda oluşan piksel piksel bağımsız renk veren olumsuz görüntüye anlam veremedim. BenQ oyunlardaki karanlık sahneleri daha açık renk yapmak için böyle renk kalibrasyonu yapıyor. Ama ben zaten bunu diğer monitölerde istediğim şekilde ayarlıyorum. Bu durumda karanlık yerler yine görülüyor ve oyundaki renkler anlamsız şekilde açık olmuyor. BenQ markası bence sponsorluk için turnuvalarda çok kullandığımdan dolayı biraz abartılmış marka diye düşünüyorum. Ben oyunları profesyonel oynama hedefim olduğu için ekipmanlara önem veriyorum. Keşke BenQ renklere birazcık önem verseydi diye düşünüyorum. Şimdi bu yorumum biraz abartı gibi görülebilir. Fakat cidden insan uzun süre vakit geçirince anlıyor.
Başka TN panel önerin var mı? Shroud, Mithrain ve DaudCD gibi oyuncular hangi monitörleri kullanıyor?

Evet oyun haricinde kötüymüş bu kadarınıda beklemiyordum açıkcası :) TN düşünmemdeni sebep ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorum ve film izlemek istediğim zaman güzel bir televizyonum var zaten ondan izlerim VA ile TN arasında ise yanyana koymadığım sürece renk farkını fark edeceğimi sanmıyorum ha belki daha önce VA veya IPS kullansam TN Tuhaf gelirdi ama elimin altında monitör yok 3 sene oldu bilgisayara oturmayalı :D Asus modelide iyi peki MG248QR ile VG258Q arasındaki fark nedir? 3D harici.
O farkı öğrendiniz mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı