BenQ XL2566k 360Hz vs ASUS ROG Swift PG259QNR 360 Hz

Hocam ben de ilk yorumlardan yola çıkarak ASUS almıştım 280Hz modeli ardından Samsung 240Hz denedim ardından ASUS 360 son olarak BenQ 360 denedim. Eğer CS tarzı FPS oyunları oynuyorsanız asla BenQ modelinden şaşmayın aradaki fark gözle görülür derecede bariz bence. Ki bu saydığım modellerde Samsung ASUS'tan daha iyiydi benim gözümde.

Samsung test etme imkanım olmadı, diğer dediğine kesinlikle katılıyorum yanlış yönlendirilme sonucu uğraştım da uğraştım cafelere gide gide tek tek test ettim şimdi son olarak 2. el bir BenQ 360Hz aldım oyun yağ gibi akıyor iyi ki de almışım renk kalitesi olarak IPS'lerden bile iyi bu arada ASUS'un 360'ı hariç.
540Hz ASUS 500Hz Dell monitörleri tokatladı renk konusunda, akıcılık konusunda da 500Hz Dell de almıştım iade ettim 540 asusuda net cafede test ettim rengi ve akıcılığı çöp son olarak 360 BenQ aldım.

Renk kalitesini sizde beğendiniz mi BenQ 360'in?

Valorant da 1280.960 da 360 Hz yapamıyorum bir de masaüstü olmasına rağmen Valorant da 144Hz dönüyor kartım NVIDIA bir çözümünü bulabildiniz mi siz?
Sadece 1920x1080 de 360 oluyor.
Son olarak BenQ default ayarlarda ekranın sağ tarafı bu şekilde oluyor sizde de öyle mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-03 at 23.48.10.jpeg
    27,7 KB · Görüntüleme: 40

Hocam ben FPS oyunları oynayan biri olarak renkleride beğendim oyun akıcılığınıda ancak bahsettiğiniz problemleri yaşamadım.

Hocam ben FPS oyunları oynayan biri olarak renkleride beğendim oyun akıcılığınıda ancak bahsettiğiniz problemleri yaşamadım.

Alttan yukarı bakınca daha çok belli oluyor bu şekilde bir görüntü var ama kurcalayınca monitör renk ayarlarını geçiyor.
Default ayarlarda sadece böyle bir de Windows açılış ekranında en sol taraf sende yok mu hocam?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-03 at 23.48.10 (1).jpeg
    27,7 KB · Görüntüleme: 30

Hayır hocam ben de yok.

Konuyu tekrardan hortlattım ama bazı arkadaşlar BenQ TN paneli için fanboy falan demiş ama. Arkadaşlar insanlar fanboyluğu TN panelin renk paletine yapmıyor, TN panelin tepkime süresi için yapıyor. Önerdiğiniz ASUS'un tepkime süresimin tepkime süresi ve genel olarak o değerin kat kat üstünde çalışıyor. TN panel farkını burada ortaya koyuyor. Bu arada monitörden hala memnun musunuz hocam? Ben de 2. el 360Hz BenQ almayı düşünüyorum.

Vallahi insanlar saçmalıyor hocam ben de karar verirken nasıl vermem gerektiğini öğrendim.
Bayağı uğraştım net kafelere git gel yapa yapa iyi ki de yapmışım başkasının söylediği yüzünden memnun kalmasaydım üzülürdüm.
Kendim gidip bakıp en iyi akıcılığı BenQ'dan aldığım için BenQ aldım diğerleri hiç akıcı gelmemişti gözüme ve hala da çok memnunum. ASUS 540'dan bile gözüme akıcı geldi. Ve TN olmasına rağmen renk kalitesi 360Hz olanı için bahsediyorum 240 ve aşağısı kötü evet ama 360 BenQ renk kalitesi de hiç kötü gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…