Benzin mi? LPG mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba, Güncel benzin fiyatı 11.68, LPG fiyatı ise 8.31.
Aracım 2017 Honda Civic Eco Executive modeli. Benzin tankı 37, LPG tankı ise 27 Litre. Tam depo benzin ile yaklaşık 400-450 kilometre yol gidebilirken tam depo LPG tankı ile 220-240 kilometre yol gidebiliyorum. Sizce LPG mi almak daha mantıklı yoksa benzin mi?

Hocam fiyatlar malum. Şahsen ben lpg takmazdım. Arabanız daha yeni sayılır benzin ve LPG hesabını yaptığımız zaman artık eskisi gibi kurtarmıyor maalesef. Lpg tankı ayrı masraf ustası sağlam değilse arıza verme olasılıkları var. Dediğiniz gibi her 200 km'de sürekli gaz doldurma olayı vb. var. Bence arabanız orjinal olarak kalsın LPG eskisi gibi avantajlı değil maalesef.

Hesap doğru ise soru gereksiz olmuş.

Son gelen 72 kuruşluk indirimden sonra LPG mantıklı bence. Geçtiğimiz aylarda benzin ve LPG hemen hemen aynı yakıyordu. Şimdi eski günlerdeki gibi olmuştur.

Benzin çok yakmıyorsa benzin mantıklı olur doğrusu Türkiye'de benzin lüks maalesef.

Honda araçlar daha doğrusu bir çok Japon aracı az yakar. Otomatik araçsa yakıt tüketimi biraz artıyor ama CVT şanzımanlı araçlar o yönden de cimridir. LPG benzine göre enerjisi düşüktür bu nedenle benzinli araçlar daha iyidir hem ıslak yakıt olduğu için motor ömrünü arttırır.
Zaten şu anda benzin ile LPG arasındaki fiyat farkı az benzinde kullanmak daha mantıklı ama fiyatlar düşünce eğer fark artarsa LPG mantıklı hale gelir.

Bize 2018 FC5 var otomatik vites fabrika çıkışlı LPG'li senede 1 defa fullüyoruz. Şu anda LPG ile kullanmak saçma geliyor ama babam alışkın oldugu için LPG'den vazgeçemiyor.

Araç zaten fabrika çıkışlı LPG'li oluyor.

Bende de 2020 Eco executive var. Yaklaşık 1 aydır benzinde kullanıyorum fakat LPG'ye gelen son indirimden sonra LPG'ye geçiş yapmayı düşünüyorum. KM değerleri benim de aynı şekilde full depo gaz ile 260 KM'yi geçemiyorum açıkçası. Bazı forumlarda 350 KM gören bile okumuştum. Biraz fazla yakıyor açıkçası benzinde de gazda da. 10 litrenin altına inemiyorum şehir içinde gaz ile. @Odyofil

Bende de 2008 impreza var, son lpg indirimine kadar full benzinde kulllanıyordum 3 aydır. Benzinde 7 8 kuruş daha az yakıyordu hesaplarıma göre. Şu an LPG'de 20 kuruş daha az yakıyor km'de o yüzden lpg'ye döneceğim.
Sizin verdiğiniz bilgiler doğru ise, aracınız benzinde km başı 1 lira yakarken, LPG'de 97 kuruş yakıyor. Aradaki fark daha yüksek ısıda yanan bir yakıt kullanmaya değmez. Benzinden devam etmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…