Benzin mi? LPG mi?

Benzin tabii ki her türlü fazla yaksa bile genelde uzun yol yapmıyorsun bezin kullan LPG motoru bozuyor bezin tereyağı gibi gidiyor yolda hissedersin aradaki farkı.
 
Benzin ve LPG'nin fiyatını ve tam depoyla alabildiğiniz yolu yazmışsınız. Bir hesap yaparsanız 1 litre benzinle 12km gidebiliyorsunuz yani km'de 95-100 kuruş arasında yakıyor. 1 litre gaz ile 8,5km gidebiliyorsunuz yani kilometrede 95-100 kuruş arasında yakıyor. Aracın LPG'de iken uzun vadede motorun ömrünü kısalttığını düşünürsek benzin daha kârlı oluyor.
 
Anladım hocam ben ayrıca lpg masrafı yapacak hocamız diye düşündüm bilgiler için teşekkür ederim. Şehir içinde fena tüketimi var hocam ya. Benim C3 2017 kasa şehir içi 5.7 şehir dışı 4 stabil diyebilirim bana göre çok ama sizin 10 litre bayağı fazla geldi normalde kaç olması gerekiyor ?
 
Birkaç kullanan arkadaşım daha var onlar da genelde 10 litrelerde geziyor biraz da gündelik kullandığım yerler bayır olduğu için artış oluyor ortalamada. 2015 dizel Focus vardı bundan önce, 5.5-6 arasında çok rahat geziyordum şehir içinde. Biraz pişmanım Civic'e geçtiğim için açıkçası. Ama dediğim gibi bazı forumlarda 7-8 litrelerde gezip bir depo gaz ile 350-400 KM'yi çok rahat gören arkadaşlar varmış, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Servise de danıştım bu durumla ilgili fakat bir sorun olmadığını söylediler. Ayrıca diğer LPG'li araçlar gibi herhangi bir gaz ayarı vesayre de yapılmıyormuş.
 
Araçta fabrika çıkışı LPG bulunuyor zaten.
Sizin fazlaymış. Ben Ankara trafiğinde 8.3 ile dolanıyorum. Tabi hava soğuyunca daha beter oluyor.
 
Araçta fabrika çıkışı LPG bulunuyor zaten.
Anladım hocam yukarıda başka bir hocamız da söyledi zaten cebinize hangisi daha uygunsa o şekilde davranmak sizin için daha iyi olacaktır. Şu anda benzin ve LPG arasında pek fark yok bana göre benzinle devam etmek motor sağlığı vb. açısından şimdilik daha iyi olur. Ne zaman ki aradaki fark açıldı LPG ile devam edersiniz.
 
Dikkat de ediyorum aslında bilinçsiz bir kullanıcı sayılmam, ara gazlanmalar yapmıyorum kalkışlarda fazla gaz vermiyorum fakat bir türlü düşüremiyorum ortalamayı. Econ modunu açıyor musunuz acaba? Bir de gazı nereden alıyorsunuz? @Odyofil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…