Benzincide pompacılık yapılır mı?

moto kuryelik yaptım sürekli pompacılarla muhattap oldum aynı zamanda garsonluk falan da yaptım. Emin ol bütün işler zor, yukardaki arkadaşın dediği gibi arada sıkıntılı tipler gelir, onları hiç takmamak gerek. İş hayatı böyledir zaten, ek olarak enflasyondan dolayı paranın değeri ne yazık ki yok, pompacı olarak girersen en fazla 25.000₺ civarı alırsın. Ama ortamda takılan biriysen baya tutumlu olman gerek. Birde 40k falan hiçbir pompacı almaz büyük bir yalan, kuryeliğe gelince yukardaki arkadaş 100k yazmış büyük kahkaha attım. Evet kazancı bir tık iyi ama fatura KDV benzin falan yerken max 50k o da hayatsız gibi çalışarak olur ne yazık ki. Umarım istediğin motoru alırsın.

Benzinlikte vardiyalı çalışırsın uyku düzenin alt üst olur, üstüne gece vardiyalarında benzinlik de ters yerdeyse sıkıntılı tipler gelir canını sıkar. İnsanla çok muhatap olduğun bir iş. Açık verirsen kesinti yaparlar. Onun dışında bir şey yok işi öğretirler zaten girdiğinde, maaşlar da yerine göre değişir ama asgarinin biraz daha üstünü alırsın vardiyalı olduğu için. Biraz gelirli olan muhitte çalışırsan iyi bahşiş bıraktıklarını duyuyorum arkadaşlarımdan, dolarla euro ile bahşiş bırakan turistler veya zenginler olabiliyor.

Amacın kısa sürede hızlı para kazanmak ise inşaatlara günlükçü olarak gitmeni öneririm, malzemeyi getiren molozu götüren hamalın yevmiyesi 2000 civarında geziyor şu an. Ayda 20 gün gitsen 40000 cebine koyarsın. Klasik ustalardan iş öğrenme muhabbetine girmeye gerek yok ama inşaata gezmek en azından bir şeyleri öğrenmeni de sağlar. Maaşlı işim olsun sigortam yatsın diyorsan benzinlik iyidir ama dediğim şekilde gece vardiyası gibi dezavantajları var.

Hocam malzeme taşırım en fazla yoksa bir şey bilmem. Sırf malzeme taşımak için adam alıyorlar mı günlük 2'ye? İnşaatta kaç saat çalışırsın?

moto kuryelik yaptım sürekli pompacılarla muhattap oldum aynı zamanda garsonluk falan da yaptım. Emin ol bütün işler zor, yukardaki arkadaşın dediği gibi arada sıkıntılı tipler gelir, onları hiç takmamak gerek. İş hayatı böyledir zaten, ek olarak enflasyondan dolayı paranın değeri ne yazık ki yok, pompacı olarak girersen en fazla 25.000₺ civarı alırsın. Ama ortamda takılan biriysen baya tutumlu olman gerek. Birde 40k falan hiçbir pompacı almaz büyük bir yalan, kuryeliğe gelince yukardaki arkadaş 100k yazmış büyük kahkaha attım. Evet kazancı bir tık iyi ama fatura KDV benzin falan yerken max 50k o da hayatsız gibi çalışarak olur ne yazık ki. Umarım istediğin motoru alırsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben yaz tatilinde Shell'de çalıştım kasiyer olarak ama yer yer pompa kısmına geçtiğim oldu işi öğrenmesi kolay oradaki çalışan bilgili birisinin yanında 1 hafta gezeceksin ve o sana işi anlatacak hangi arabaya nasıl yakıt konulacağını vs. vs. 1 haftanın sonunda tamamen işe hazırsın. Arabaların kapağında hangi yakıt olduğu yazar ona göre koyacaksın ama yazmıyorsa ya da şüphen varsa araba sahibi müşteriye sorarsın arabanız hangi yakıt türü diye. Yanlış yakıt koymak en tehlikelisi masraflar tamamen senden alınır ona çok dikkat etmen lazım. Maaş asgari veya 2-3K fazlasını verirler çok bir şey bekleme 8 saat mesai yapacaksın. Akdeniz bölgesi bir yerde oturuyorsan yazın suyun akacak o sıcakta klima falan da yok güneşin altında bir ortam ama benzin istasyonunda kasiyer olmak iyiydi 4 ay boyunca kasiyer olmaya çalış bence.

Hiçbir işveren pompacıya 40k vermez.
Burada bir arkadaşım bir - bir buçuk ay 101 de çalıştı. 27 buçuk almış. Kasiyerlik iyi serin ortam da tek yaptığın şey o değil. Mal al depoya taşı, raflara yerleştir, etiketleri değiş, kasaya bak. Siz kasiyerliğin daha mantıklı olduğunu mu söylüyorsunuz? Onu da şimdi tanıdık yaşıtlarımız görür eder diye istemiyordum yalan yok ama bakalım.

Hocam malzeme taşırım en fazla yoksa bir şey bilmem. Sırf malzeme taşımak için adam alıyorlar mı günlük 2'ye? İnşaatta kaç saat çalışırsın?
Alıyorlar hocam tabii ki, sonuçta beden işi yapıyorsun. Birilerinin çalışan ustaya malzemeyi vermesi, yeri geldiğinde demirleri direkleri tutması gerekiyor. Moloz oldu mu çıkartması gerekiyor yoksa 40 sene bitmez inşaatlar. Ustalar kendi başına çatıdan inip malzemeyi alıp çatıya çıksa, söktüğü parçayı indirip molozunu atsa yürümez o iş. Bir de hamallar sigortasız günlükçü olarak çalıştığı için kazandığı yevmiyeye bunun da etkisi oluyor. İnşaat işi ağır olduğu için bu sektörde en fazla 40'lı yaşlara kadar çalışırsın sonra sağlık sorunları el verir, haliyle inşaat işçisi genç ve değerli oluyor.

İşe gelince hamallık adı üstünde bir şey bilmene gerek yok. Hem çalışırken ustaları ister istemez izleyeceğin için iyi kötü bir şeyler öğrenirsin. Şartları da yerine göre değişir. Babam şeflik yapıyor, 8 gibi başlayıp 5 gibi bitiriyorlar çalışmayı. Sigortasız çalıştıkları için eleman bulmak epey zor, genelde yabancılar gelip hamallık yapıyor. Öğle arası veriyorlar, arada çay molalarını da yapıyorlar. Molalar çok ama beden işi olduğu için yoruluyorsun yine de. Malzeme taşıyacaksın, kışın buz gibi olur yazın da alev topu gibi olur malzemeler ama ben yine de yazın çalışmayı tercih ederim. Sıcağın mazeretiyle daha çok mola veriyorlar yazın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı