Benzincide pompacılık yapılır mı?

moto kuryelik yaptım sürekli pompacılarla muhattap oldum aynı zamanda garsonluk falan da yaptım. Emin ol bütün işler zor, yukardaki arkadaşın dediği gibi arada sıkıntılı tipler gelir, onları hiç takmamak gerek. İş hayatı böyledir zaten, ek olarak enflasyondan dolayı paranın değeri ne yazık ki yok, pompacı olarak girersen en fazla 25.000₺ civarı alırsın. Ama ortamda takılan biriysen baya tutumlu olman gerek. Birde 40k falan hiçbir pompacı almaz büyük bir yalan, kuryeliğe gelince yukardaki arkadaş 100k yazmış büyük kahkaha attım. Evet kazancı bir tık iyi ama fatura KDV benzin falan yerken max 50k o da hayatsız gibi çalışarak olur ne yazık ki. Umarım istediğin motoru alırsın.

Hocam malzeme taşırım en fazla yoksa bir şey bilmem. Sırf malzeme taşımak için adam alıyorlar mı günlük 2'ye? İnşaatta kaç saat çalışırsın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bir arkadaşım bir - bir buçuk ay 101 de çalıştı. 27 buçuk almış. Kasiyerlik iyi serin ortam da tek yaptığın şey o değil. Mal al depoya taşı, raflara yerleştir, etiketleri değiş, kasaya bak. Siz kasiyerliğin daha mantıklı olduğunu mu söylüyorsunuz? Onu da şimdi tanıdık yaşıtlarımız görür eder diye istemiyordum yalan yok ama bakalım.

Hocam, zaten öğretiyorlar mesleği.
Neyi nereye koycağınız depo kapağında yazıyor zaten.
Maaş'ta bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla 40k civarı duymuştum.

Abartmayalım, asgari ücret veriyorlar.

Hocam malzeme taşırım en fazla yoksa bir şey bilmem. Sırf malzeme taşımak için adam alıyorlar mı günlük 2'ye? İnşaatta kaç saat çalışırsın?
Alıyorlar hocam tabii ki, sonuçta beden işi yapıyorsun. Birilerinin çalışan ustaya malzemeyi vermesi, yeri geldiğinde demirleri direkleri tutması gerekiyor. Moloz oldu mu çıkartması gerekiyor yoksa 40 sene bitmez inşaatlar. Ustalar kendi başına çatıdan inip malzemeyi alıp çatıya çıksa, söktüğü parçayı indirip molozunu atsa yürümez o iş. Bir de hamallar sigortasız günlükçü olarak çalıştığı için kazandığı yevmiyeye bunun da etkisi oluyor. İnşaat işi ağır olduğu için bu sektörde en fazla 40'lı yaşlara kadar çalışırsın sonra sağlık sorunları el verir, haliyle inşaat işçisi genç ve değerli oluyor.

İşe gelince hamallık adı üstünde bir şey bilmene gerek yok. Hem çalışırken ustaları ister istemez izleyeceğin için iyi kötü bir şeyler öğrenirsin. Şartları da yerine göre değişir. Babam şeflik yapıyor, 8 gibi başlayıp 5 gibi bitiriyorlar çalışmayı. Sigortasız çalıştıkları için eleman bulmak epey zor, genelde yabancılar gelip hamallık yapıyor. Öğle arası veriyorlar, arada çay molalarını da yapıyorlar. Molalar çok ama beden işi olduğu için yoruluyorsun yine de. Malzeme taşıyacaksın, kışın buz gibi olur yazın da alev topu gibi olur malzemeler ama ben yine de yazın çalışmayı tercih ederim. Sıcağın mazeretiyle daha çok mola veriyorlar yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…