model marka?Uzun süreli değil. Arada sırada keyfe geldiğimizde falan 7.500 devirde atsak sorun olur mu arabada?
231 HP araba. Model marka yazmama gerek varsa yazayım.
Mazda RX8.model marka?
Surekli yapmazsaniz sorun olmaz, zaten o bir MazdaUzun süreli değil. Arada sırada keyfe geldiğimizde falan 7.500 devirde atsak sorun olur mu arabada?
231 HP araba. Model marka yazmama gerek varsa yazayım.
Arada sırada yapmaktan bir şey olmaz ama araba nedir merak ettim.
Mazda RX8.
Mazdaysa ara sıra yapın sıkıntı yok. Ciğerli arabadır Mazda yüksek deviri sever sürekli olmadığı sürece.
Hocam bir şey sormak istiyorum bu arabalarda yüksek devirde kullanınca ne oluyor ki yani neden zarar veriyor ben yüksek devirde kullanmak sağlıklıdır diye duydum hatta motorda neden sorun çıkıyor mesela?
Yüksek devirlere çıktığınızda motor normalden daha fazla strese maruz kalıyor, çok uzun süreler yüksek devirde kalırsanız motor parçaları daha yüksek ısı ve strese maruz kaldığı için daha çabuk yıpranıyor. Yüksek devirden ziyade aracı verimli kullanmak daha önemli.
Anladım. Kırmızıya geldiğinde atsam sorun olur mu peki? Yoksa 2000 3000 de mi kullanayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.