Benzinlikte hava basımı sonrası lastik deliniyor

perfectoo

Hectopat
Bisikletimde normalde hiçbir şey yoktu. Yani almıştım. Lastiği şişirmek için benzinliğe gittim. Bir sonraki gün baktığımda tekerleğin havası tamamen inmişti. İçini açtım baktım. İğne ucu kadar delik var. Bir süre sonra yine benzinliğe şişirmeye gittim. Birkaç gün sonra yine aynı şekilde bir başka yerde delik var. Aynı durum 6,7 kere yaşandı. Bana da sonra dank etti. Çünkü şişirmeyi yaptıktan 2,3 gün sonra delindiği de oluyordu. Artık pompa aldım ve kendim şişiriyorum. Hiç patlamıyor. Benzinlikte şişirince neden delinme oluyor olabilir?

Benzinlikte ki hava kompresörünün uyguladığı PSI yoğunluğu iç lastiğinize zarar veriyor. Benzinlikte hava basılmaz.

Evdeki pompanın basınç göstergesi var mı? Yoksa rastgele mi basıyorsun?

Benzinliklerdeki çoğu pompanın kalibrasyonu yanlış, çok güvenmemek lazım, bende mecburen onları kullanıyorum çünkü iyi pompalar çok pahalı. :)

Bu deliklerin şekli aslında size sebebi hakkında bilgi vermeli.

Benzinlikte yanlış basınçta şişiriyorsanız delinmeler olabilir. Lastiğiniz kalitesizse benzinlikteki pompalar birden hava bastığı için de delinebilir.

Genelde 28 PSI basıyordum. 18 PSI basayım dedim. Yine aynı şekilde delinme oldu. Elektrikli bisiklet var. 5-30 PSI basmam gerektiği yazıyor. Delikler iğneyle delmişsinizde nokta çıkmış gibi delikler. Kendim şişirince hiçbir şey olmuyor. Ben elimle kontrol edip şişiriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı