Berbat ötesi kulaklık JBL 510BT

Bu kulaklık almadan önce ön araştırma yapmamaktan kaynaklanmakta. Bir çok insan marka algısına düşüyor. Bende Sony WH510 var 2 kere kullandım o kadar. Bluetooth ve kulaklık üstü bir kulaklık görürseniz Nas, Felak okuyup kaçınız (yüksek fiyat segmentine lafım yok SS ve Logitech gelsin başımın üstünde yeri var.). Zaten yolculukta koyacak yeri olmuyor insanın. Koyacak yer olsa bile kablosuz olanı almaktansa Headset'imi alıyorum. Kulak içi kulaklıklar dışarıda, uzun kullanımda ve ekstra olarak Bluetooth performansını baz alırsak genel olarak üzmüyor. Ha Sony Wh510 kötü mü diyecekseniz şuanki fiyatını bilmiyorum ama aldığımda Headset'lere göre çok rezildi fakat kablosuz bir şey istiyorsanız alınabilir. Zaten kablosuz kulaklık fikrine ben genel olarak karşıyım 25Mb/Sn. ile 248 Kbps sesi nasıl aktaracaksın ki bir de bunun stereosu var ona girmiyorum.
 
Otobüste, metrobüste, okulda, metroda her yerde görüyorum. Türkiye'nin bitki örtüsü oldu resmen. Bu çöpten hallice tenekeyi daha önce deneme fırsatı bulmuştum.

Kulaklık arayışı içerisindeyim ve araştırmalarım sonucu yaklaşık 1 sene önce 700 lira civarına Mediamark'tan almıştım. Kulağı acıtan yapısı, berbat malzeme dokusu ve iğrenç ses kalitesine daha fazla dayanamayıp 1 hafta içerisinde iade etmiştim. Arada sırada bağlantısının kopması, bass ve tizzlerin varla yok arasında oluşunu saymıyorum bile.

Bir sürü insan bu kulaklığı nasıl kullanıyor anlamış değilim. Geçen kaldığım yurtta biriyle asansöre bindim. Yine o kulaklıktan kullanıyordu. Dışarıya o kadar fazla ses veriyor ki 8. kata kadar oy oy eminem dinleyerek çıkmak zorunda kaldım.

Geçtiğimiz sene yine 150 lira civarına kulak içi bir kulaklık almıştım. Yemin ederim ses kalitesi daha iyiydi ve dışarıya ses vermiyordu. Sizin bu kulaklık hakkındaki düşünceniz nedir? Kullanıyor musunuz veya katılıyor musunuz?

JBL Tune 510BT.

Eki Görüntüle 2172596

Çok doğru. Bir buçuk senedir 510BT kullanıcısıyım hem kulak ağrıtan, sesi dışarıya hayvan gibi veren ve sinir krizi geçirtecek sıklıkta bağlantısı kopup duran bir cihaz. Ses kalitesine gelecek olursak kulaklıklar konusunda pek bir bilgim olmadığı için açıkçası bana güzel geliyor ama eminim kat kat daha iyileri vardır ancak genel olarak leş bir kulaklık mecbur kullanmak durumunda olmasam değişirdim asla tavsiye etmem.
 
Bu kulaklığı 1 yıldır kullanıyorum ve hiç birinizin çektiği sorunu yaşamadım. Kulaklık ilk kullanımlarda kafa yapınıza göre ağrı yapması normal zamanla kafanızın şeklini alıyor ve hiç ağrı yapmıyor. Ses yüzde 90 civarında bile olsa dışarıya nerdeyse hiç ses vermiyor. Fiyatına göre hem Type-C hem de 40 saatin üzerinde bir batarya ömrü var. Ses kalitesi de fiyatına göre gayet iyi neyini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Aynı fiyata daha kaliteli ve aynı donanımlara sahip başka kulaklık yok diye biliyorum.
 
İnternette sıfırı 1300 TL'den başlıyor. Kesinlikle almazdım.

Bu kulaklığı 1 yıldır kullanıyorum ve hiç birinizin çektiği sorunu yaşamadım. Kulaklık ilk kullanımlarda kafa yapınıza göre ağrı yapması normal zamanla kafanızın şeklini alıyor ve hiç ağrı yapmıyor. Ses yüzde 90 civarında bile olsa dışarıya nerdeyse hiç ses vermiyor. Fiyatına göre hem Type-C hem de 40 saatin üzerinde bir batarya ömrü var. Ses kalitesi de fiyatına göre gayet iyi neyini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Aynı fiyata daha kaliteli ve aynı donanımlara sahip başka kulaklık yok diye biliyorum.
Kulak içi kulaklıklar dahil ile daha uygun fiyatlı olan Capsule 3 Pro daha bir kulaklık.
 
Yanlış anlaşılma olmasın, herkesin maddi durumu bellidir birinin parası buna yeter diğerinin ki başka bir şeye yeter, ama bu kulaklık benim için tam manasıyla "cinsel obje" insan kulaklığı, bunu takıp da normal olan bir kız görmedim ya da erkek hepsinde bir sorun oluyor (normali elbet vardır), bunu takacağıma krallar gibi kulak içi kullanırım.
 
Ben Q30 kullanıyorum bayağı bir araştırıp satın almıştım şu anda gayet memnunum kalitesi bakımından olsun ses bakımından olsun gayet iyi tek olumsuz yanı çok ağır olması bence.
Diğer konuya gelirsek Türkiye bitki örtüsü olmasındaki asıl sebep bence çoğu kişi asılsız şekilde incelemeler yapıp çok iyi kulaklık bilmem ne falan demesi herhangi bir inceleme videosuna baksak hemen övmeye başlarlar, çoğu kişi zaten anlaşmalı olduğu için hemen övmeye başlıyor çoğu kişi de para verdiği için olumsuz yorum yapmaktan korkuyor gibime geliyor, açıkçası Q30 için de aynısı oldu videolar izledim bass konusunda çok iyi falan dediler kulaklığı taktım öyle kulaklığı titreten bir bass falan göremedim veya ben çok fazla beklenti içerisindeydim.

Kanka bende de Q30 var ve bass konusunda bende ilk başta memnun kalmamıştım sonra uygulamasından ekolayzerdan ayar yapınca anladım, gerçekten fazla olduğunu düşündüğüm bir bass seviyesi oldu kulaklığın.

Bu kulaklığı 1 yıldır kullanıyorum ve hiçbirinizin çektiği sorunu yaşamadım. Kulaklık ilk kullanımlarda kafa yapınıza göre ağrı yapması normal zamanla kafanızın şeklini alıyor ve hiç ağrı yapmıyor. Ses yüzde 90 civarında bile olsa dışarıya neredeyse hiç ses vermiyor. Fiyatına göre hem Type-C hem de 40 saatin üzerinde bir batarya ömrü var. Ses kalitesi de fiyatına göre gayet iyi neyini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Aynı fiyata daha kaliteli ve aynı donanımlara sahip başka kulaklık yok diye biliyorum.

Q10İ'nin bile daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 
Beni yanlış anlamayın ama bu kulaklık tiplerini (headset) dışarıda kullananları hiç anlamıyorum. Hem estetik olarak hoş durmuyor hem de gereksiz büyük bir objeyi çantanızda boynunuzda taşıyorsunuz. Çok kaliteli bir modelde kullanmıyorsanız ne anlamı var ki?

Çok kaliteli kulak içi kulaklıklar var. Küçük ergonomik uzun süreli şarj derdi olmayan ve kaliteli onları kullansanız daha iyi olmaz mı?

Kişisel fikrimdir yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum.
AirPods kullanıyorum vallahi taşımaya üşeniyorum. Her kelimenize katılıyorum.
 
Gömmek için gömmedim, kulaklık kötü olduğu için gömdüm. Sen beğeniyor olabilirsin saygı duyarım ama gördüğün üzere insanlar da çoğunluk olarak sana katılmıyor. Bu kulaklıkta bir sorun olduğu anlamına ve genel toplum deneyiminin iyi olmadığı anlamına gelir. Geçmişte ortalama bir kulak üstü kulaklık kullanmış her insan evladı bu kulaklığın ne kadar kötü olduğunu söyleyebilir. Hayatında ilk kez kulaklık kullanan birine verirseniz ancak kandırabilirsiniz. Saygılar.


Diğeri hakkında bir bilgim yok ama bundan uzak dur.
Sadece bir hafta kullanıp bu denli gömmek biraz garip geldi. Kulaklığı beğenmiyor olabilirsiniz ama mesela asla sesi çok rahatsız ettiği için bir hafta sonra iade ettiğim kulaklığıda değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı