Berberde çırak olmak

Hocam kolay gelsin eğer paranızı vermezse biraz sabredin hafta sonu falan verir muhtemelen ama yinede sorun belki verir.Hocam birisi geldiğinde 'çay ister misiniz?'falan diye sor çay getir bahşişi kap.Eğer çayı kahveden falan getiriyorsan ve çok yorgunsan yavaş yavaş hareket et dinlenmiş olursun.

Aynen hocam çayı büfe gibi bir yerden getiriyorum. Hocam tam yemek yemye gitmiştim eve dükkana geldim adamın önlüğünü aldım 10 tl attı. Şans budur Hocam akşama kadar max 45 dk oturmuşumdur. 12 Saat ayaktayım. Sabah 08:30'da dükkanı açıyorum. Akşam 11.30 gibi kapanıyor.
Bazen 11 oluyor bazen 10:30 şuana kadar 10'dan önce kapandı. Bakalım hafta sonu bi 100 tl verse yeter. Çünkü çarşamba başladım. 5 Gün için 100 120 arası iyidir. Bana yeter yani. Aldığım tüm paralı kumbaraya atıyorum ayın 14'ünde açacağım. Bakalım 1 ayda ne kadar olacak. Ama araya bayram gireceği için 17-18 gibi açabilirim.
Hocam artık ben yatayım yarın tekrar gideceğim. Valla çalış yat çalış yat. Bakalım sonu ne olacak

Düğünlerde çalışan arkadaşlarım var ve günlük 80TL üzeri alıyorlar gayet iyi para ama bu yaşta alırlar mı bilmem. Giden arkadaşlarım 16 yaşında. Güzel para. Hem her gün de olmuyor. Düğünlere izin verildiği için bu aralar çok da fazla yapıyorlar. İşinize yarayabilir.

Bende öyle düğün işlerine gidiyorum, bize 120 TL veriyorlar. Aslında hakettiğimiz para nerden baksan 130-140 TL arası ama ne yapalım buna da şükür demekten başka birşey gelmiyor elden. İş bulamıyoruz, günlük işlerde de durum bu.

Arkadaşlar şuan öğle molasına geldim. Yabancı bir müşteri geldi. Cebi para dolu olmasına rağmen 5 kuruş para vermedi. Ben para istemiyorum fakat birini sevindirmek bu kadar zor olmamalı. Üstelik çay vs. ikram ettim. Herkesede ikram ederim. Şuan bir abi 3 tl harçlık verdi. Şimdi tekrar gideceğim. Akşam yine yazacağım.

Kolay gelsin hocam verdiğim taktik işe yaramadı ama olsun.(Bazı insanlar çok cimri insanları küçümsüyorlar.)

Gir bence paranı kazan ne güzel kendi paranı yemek her zaman çok güzeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…