Berberde çırak olmak

Hocam kolay gelsin eğer paranızı vermezse biraz sabredin hafta sonu falan verir muhtemelen ama yinede sorun belki verir.Hocam birisi geldiğinde 'çay ister misiniz?'falan diye sor çay getir bahşişi kap.Eğer çayı kahveden falan getiriyorsan ve çok yorgunsan yavaş yavaş hareket et dinlenmiş olursun.

Hocam kolay gelsin eğer paranızı vermezse biraz sabredin hafta sonu falan verir muhtemelen ama yinede sorun belki verir.Hocam birisi geldiğinde 'çay ister misiniz?'falan diye sor çay getir bahşişi kap.Eğer çayı kahveden falan getiriyorsan ve çok yorgunsan yavaş yavaş hareket et dinlenmiş olursun.
Aynen hocam çayı büfe gibi bir yerden getiriyorum. Hocam tam yemek yemye gitmiştim eve dükkana geldim adamın önlüğünü aldım 10 tl attı. Şans budur :D Hocam akşama kadar max 45 dk oturmuşumdur. 12 Saat ayaktayım. Sabah 08:30'da dükkanı açıyorum. Akşam 11.30 gibi kapanıyor.
Bazen 11 oluyor bazen 10:30 şuana kadar 10'dan önce kapandı. Bakalım hafta sonu bi 100 tl verse yeter. Çünkü çarşamba başladım. 5 Gün için 100 120 arası iyidir. Bana yeter yani. Aldığım tüm paralı kumbaraya atıyorum ayın 14'ünde açacağım. Bakalım 1 ayda ne kadar olacak. Ama araya bayram gireceği için 17-18 gibi açabilirim.
Hocam artık ben yatayım yarın tekrar gideceğim. Valla çalış yat çalış yat. Bakalım sonu ne olacak :D

Düğünlerde çalışan arkadaşlarım var ve günlük 80TL üzeri alıyorlar gayet iyi para ama bu yaşta alırlar mı bilmem. Giden arkadaşlarım 16 yaşında. Güzel para. Hem her gün de olmuyor. Düğünlere izin verildiği için bu aralar çok da fazla yapıyorlar. İşinize yarayabilir.

Düğünlerde çalışan arkadaşlarım var ve günlük 80TL üzeri alıyorlar gayet iyi para ama bu yaşta alırlar mı bilmem. Giden arkadaşlarım 16 yaşında. Güzel para. Hem her gün de olmuyor. Düğünlere izin verildiği için bu aralar çok da fazla yapıyorlar. İşinize yarayabilir.
Bende öyle düğün işlerine gidiyorum, bize 120 TL veriyorlar. Aslında hakettiğimiz para nerden baksan 130-140 TL arası ama ne yapalım buna da şükür demekten başka birşey gelmiyor elden. İş bulamıyoruz, günlük işlerde de durum bu.

Arkadaşlar şuan öğle molasına geldim. Yabancı bir müşteri geldi. Cebi para dolu olmasına rağmen 5 kuruş para vermedi. Ben para istemiyorum fakat birini sevindirmek bu kadar zor olmamalı. Üstelik çay vs. ikram ettim. Herkesede ikram ederim. Şuan bir abi 3 tl harçlık verdi. Şimdi tekrar gideceğim. Akşam yine yazacağım.

Arkadaşlar şuan öğle molasına geldim. Yabancı bir müşteri geldi. Cebi para dolu olmasına rağmen 5 kuruş para vermedi. Ben para istemiyorum fakat birini sevindirmek bu kadar zor olmamalı. Üstelik çay vs. ikram ettim. Herkesede ikram ederim. Şuan bir abi 3 tl harçlık verdi. Şimdi tekrar gideceğim. Akşam yine yazacağım.
Kolay gelsin hocam verdiğim taktik işe yaramadı ama olsun.(Bazı insanlar çok cimri insanları küçümsüyorlar.)

Berbere çırak olarak girmek istiyorum. Okullar açılana kadar çalışacağım. Birazdan gidip maaş vs. soracağım sabah akşam kaç olacağını soracağım. Saç tabii ki kesemem fakat yeri süpür para bozdur çay getir götür vs. yaparım. Okullar açılana kadar biraz para kazansam yeter. Evimiz çok yakın 2 dakika mesafede. Eve gelip yemeğimi kendim yiyebilirim. Sizce haftalık ne kadar vermeleri gerekir? Zor mudur? Normal sürekli evde oturup bilgisayar başında oluyordum. Ve para kazanmak istiyorum. Haftalık 150 TL iyi midir sizce? Kendim bir hesaplama yaptım haftalık 150 TL verseler aylık 600 TL benim için iyi bir rakam. Ve liseye geçeceğim için okul malzemeleri vs. için kullanacağım. Yaşım 14. sizce girmeye değer mi? Babam gir hem bir şeyler öğrenirsin hem de para kazanırsın dedi. Çünkü okul kayıt masrafları vs. olacak ve ayrıca telefon alacak. Zaten 2 ay çalışmış olacağım. 2 ayda 1200 TL civarı kazansam iyi midir? İlk kez böyle bir girişimde bulunacağım. Önerilerinizi vs. bekliyorum. Şimdi gidip ne kadar para veriyorlar vs. onları soracağım. Alırlar mı onu da bilmiyorum sadece bir sormak istedim. Birazdan gelip yazacağım. Hatam vs. varsa moderatör arkadaşlar lütfen ceza vermeyin gelince yazmam gerekli. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. Ve ayrıca çok rezil bir iş bu paraya bu iş çekilmez diyenleri de duydum. Ne kadar haklılar bilmiyorum.

Gir bence paranı kazan ne güzel kendi paranı yemek her zaman çok güzeldir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı