Beslenme programı önerisi

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Boyum 172-174 arası 74 kiloyum. Bazal hızım 1800-1900 arası bir şey internetten baktığımda. Bacaklarım kalın üst taraftan tam ölçtüğüm zaman 62 cm çıkıyor kas kütlesi yok yani orada. Göbek biraz var bel simitlerim var. En kalın yerden ölçtüğümde 89 cm çıkıyor. Boyum hala uzamada 3 ay önce gittiğimde ortopediye biraz açık dedi. Yaşım 19 oldu yani yakın.

-Fitness
-1 saat yüzme.
-Sabah aç karnına bisiklet.
-Akşam yemeğine yakın 1 saat basketbol.
-Günde 1000 kere IP atlıyorum.
-Postür ve bacakları esnetmek için egserizler yapıyorum.

Şu an bunları yapıyorum ama beslenmeyi tam anlamıyla ne yapabilirim bilmiyorum. Günde 160-200 gram proteine çıkabilirim.

@Crexyyy @emircanunlts

Son düzenleme:
1600 gram alman lazım. 1300 al. Tavuk yiyebilirsiniz. Kalori açığı olsun.

@Patrixcs fazla kardiyo için kasmana gerek yok. Alman gereken kalorinin 100-300 arası altına düş ve idman öncesi-idman sonrası olmak üzere protein tüket.
Kardiyoyu aşırı yaparsan kas kaybı yaşayıp güçten düşersin.

İlk önce şunu söylemeliyim hocam bölgesel yağ kaybı diye bir şey yoktur. Yani ben bacak/karın/kol vb. yağlarımdan bir kısmından kurtulmak istiyorum diye bir şey yoktur yağ yakımın da yağ kaybı bütün vücuttan olur. Bundan sonra söyleyeceklerim ise aç karın ile bisiklet sürmeni önermem çünkü bu da ekstra kalori yaktırmadığı gibi seni çabuk yorup çabuk acıktıracaktır. Kesinlikle şekerden uzak durmalısın çünkü glisemik indeksi yüksektir bu da sizi çabuk acıktırır bunun yerine glisemik indeksi düşük gıdalar tüketmelisiniz (bu besinler için küçük bir int araştırması yeterli olacaktır). Yağlardan da olduğu kadar uzak durmak faydalıdır çünkü bir gram yağda 8 kaloriye yakın vardır. Son önerim ise yemek masasından tıka basa doyup kalkmayın öğünleriniz sebze ağırlıklı olsun. (eğer başka sorunuz varsa buradan sorabilirsiniz kolay gelsin)

Kas kütlesi koymak istiyorsan başka program önerilir, yağ yakmak istiyorsan başka beslenme programı verilir.
Yağ yakmak istiyorum daha çok.

Daha çok ne yemeliyim onu bilmiyorum. Mesela baklagil ve haşlanmış yumurtayı hiç sevmem. Haşlanmış şekilde yediğim kötü oluyorum. Yemek programı daha çok önerirsiniz?

Ne kalori hesabı yap ne makro, ne de mikro ben 10 yıldır antrenman yapıyorum bu tür zırvalıklar anabolizan kullananlar için geçerli sağlıklı beslen 3 öğün, su iç, bir faydası olmayacak yiyeceklerden uzak dur yeterli. Bunu neye dayanarak söylüyorum kimse 10 yıl diyet yapamaz bırak 10 yılı 6 ay bile diyet yapamaz o yüzden doğruyu kabullen sadece sağlıklı beslen.

Daha çok ne yemeliyim onu bilmiyorum. Mesela baklagil ve haşlanmış yumurtayı hiç sevmem. Haşlanmış şekilde yediğim kötü oluyorum. Yemek programı daha çok önerirsiniz?
Hem ayranım dökülmesin hem g... muhabbetine dönüyor bu konu.
Sabah yumurtanı ye, fitnesstan önce et tüket ve idman sonrası da kardiyo yap.
Vücuda protein sok diyorum kısaca.

Sana bunca kardiyoyu kim önerdi bilmiyorum ama ona gitte bir dayak at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…