Beslenmemi nasıl düzeltebilirim?

tress_3333456

Femtopat
Arkadaşlar, benim beslenmem çok kötü. Sadece balık-kola yiyorum arada başka şeyler de yiyorum ama az. Bu durumdan rahatsızım. Boyumun kısa olmasından korkuyorum ve artık sofra yemeklerini yemek istiyorum. Sizce düzeltmeli miyim? Kilo problemim falan yok fakat artık yeni şeyler tatmak istiyorum. Ne önerirsiniz?

Boyunun yediğin yemeklerle pek bir alakası yok. Boy genetiktir. Eğer ekonomik açıdan sıkıntın yoksa dışarıya çıkıp restoran restoran dolaş.

Boyunun yediğin yemeklerle pek bir alakası yok. Boy genetiktir. Eğer ekonomik açıdan sıkıntın yoksa dışarıya çıkıp restoran restoran dolaş.
Hangi yemekleri tercih edersin? Mantı, pilav gibi yemekleri insanlar çok seviyor fakat ben dışından bile iğreniyorum.

Hangi yemekleri tercih edersin? Mantı, pilav gibi yemekleri insanlar çok seviyor fakat ben dışından bile iğreniyorum.

Hocam ben şahsen Fast food fazla sevmem. Zevkler kişiden kişiye değişir ama ben mangalda et, iskender, kelle paça çorbası, börek (peynirli hariç), lahmacun, cantık vs. seviyorum. Size önerim hiç iskender yemediyseniz bir kere olsun yemeniz. Çok güzel bir yemek ben şahsen seviyorum.

Düzelmelisin tabi dostum. Hep öyle olmaz. Kilo problemin yok ama sen zemin hazırlıyorsun. Yapacağın şey ise ekmeği yumruğun kadar ye, şekeri ve şekerli şeyleri bırak.

Ailem hep ye diyor ama yiyemiyorum.

Düzelmelisin tabi dostum. Hep öyle olmaz. Kilo problemin yok ama sen zemin hazırlıyorsun. Yapacağın şey ise ekmeği yumruğun kadar ye, şekeri ve şekerli şeyleri bırak.
Hocam dış görünüşünden dolayı yiyemiyorum.

Evet, bu adımları takip ederek beslenme alışkanlıklarını değiştirebilir ve daha sağlıklı bir diyet uygulayabilirsin. Beslenme düzenini çeşitli besinlerle zenginleştirerek dengeli bir beslenme programı oluşturabilirsin. Ayrıca sağlıklı atıştırmalıkları tercih ederek abur cubur tüketimini azaltabilir ve öğünleri planlayarak kontrollü bir şekilde beslenebilirsin. Ayrıca aile ve arkadaşlardan destek alarak motivasyonunu yüksek tutabilir ve profesyonel yardım alarak daha etkili bir diyet programı oluşturabilirsin. Bu adımları takip ederek insan gibi sağlıklı bir şekilde düzelebilirsin.

Mesela, mantıya bakıyorum, pilava bakıyorum dışını beğenmediğim için yiyemiyorum.
Pilava garnitür ekleyebilirsiniz, bezelye veya mısır çok yakışıyor benim damak tadıma gore. İsteğe bağlı havuç da eklenebilir, böyle daha göze hoş gelecek bir şekilde yapabilirsiniz pilavı.

Boy uzamasında az da olsa yediğiniz yemekler de etkilidir, çinko ağırlıklı beslenmek boy uzamasına yardımcı olabilir. Tabii direkt etkisi yoktur fakat yemenizde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…