Beta balığım hareketsiz duruyor

Particle Cannon

Hectopat
Katılım
2 Mart 2023
Mesajlar
2.773
Çözümler
23
Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır bende olan aldığımda da 6 aylık falandı sanırım beta balığımın suyu son değiştirdiğimde çok soğuktu ben dinlenmiş ılık su ile değiştirdim akvaryumu yerine koyarken nasıl becerdim bilmiyorum akvaryum elimden düşüp önce dizime çarptı oradan da yere düştü balık suyun içindeydi sallandı sadece bir şey olmadı daha sonrasında da peteğe yaslı şekilde beklettim suyu hep ılıktı lakin bu olay olduğundan beri yaklaşık 2 haftadır yemeği normal yiyor sonra tekrar dibe çöküyor sabit şekilde aynı yöne 15,20 dakika kadar bakıyor bazen uzun süre kımıldamıyor eskiden çok hareketliydi şimdi hiç öyle değil elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyordum son olan olay moralimi çok bozdu bu saatten sonra ne yapabilirim balık hastalanmış olabilir mi? Ve balık sizce ölür mü ?
 
Su kalitesindeki sıkıntı (pH, klor vs.), düşme nedeniyle yaşadığı stres ya da fiziksel yaralanma. Yemek zamanı hariç hareketsiz kalmasında önce bu problemlere bakılıyor. Su değişimiyle başlamanızı öneririm. Gerisini zaman gösterir.
 
Su değişiminde esas dikkat etmen gereken nokta suyun sıcaklığı değil ani ısı değişimidir. Yeni ekleyeceğin suyla mevcut suyun sıcaklığı yakın olmalı. Yoksa balık strese girer. Akvaryumun küçük gibi görünüyor biraz daha büyük akvaryum alıp yanına bir arkadaş koyman iyi olabilir. Yalnız sıkılabilir balıklar.
 

Hocam betalar tek yaşamayı seven balıklardır. Yanına bir arkadaş alırsa stres seviyesi daha da artabilir. Özellikle kendi türlerine karşı aşırı agresif bir tutum sergiler. Diğer türlere karşı ise asosyaldir bu yüzden beta şahsi görüşüme göre tek bakılmalıdır.


Hocam sarsıntıya bağlı yaralanma olabilir. Fakat bu mevzuda asıl önemli olan su değişimi. Suyunuz dinlenmiş olduğu için klor seviyesinin normal derecede olduğunu farz ediyorum. Fakat eğer tam su değişimi yaptıysanız önceki sudan kalan yararlı bakteriler yeni su da olmayacağından ve balığın suyunun ani ısı değişimine uğramasından kaynaklı şok geçirmiş olabileceğini düşünüyorum. Size bazı sorularım olacak.
1)tam su değişimi mi yaptınız yoksa 1/3 uygulaması yaptınız mı?
2)suyu ne kadar süre dinlendirdiniz?
3)değiştirdiğiniz su ile eklediğiniz su arasında sıcaklık farkı çok muydu?
Cevabınızı merakla bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim bodrumda 30 litrelik akvaryum var ama 1 tane beta için fazla büyük değil mi?
 
Öncelikle akvaryumdaki plastik bitkiyi ve tabandaki pembe çakılları mutlaka kaldırın, suya salınım yaparlar. Şüpheliyse dağ dekorunu da kaldırmanızı öneririm.

Su değişimine dikkat edin, hacim küçük olduğu için 20%'dan fazla su değişimi yapmayın. Küçük hacimlerde, fazla su değişimleri sudaki azot döngüsünü bozar.

Günde 1-2 kere birkaç dakika ayna tutarak balığın kendini güçlü hissetmesini sağlayın.
Not: Akvaryumun yakınında sabit bir ayna olmamasına dikkat edin, sürekli tehdit altında hissederler ve strese girerler.

Ana yem olarak Sera Bettagran öneririm. Balığın her gün aynı yemi yemesi de çok sağlıklı olmayacaktır, bütçeniz yeterliyse takviye için Ocean Nutrition Atison's Betta Pro öneririm.

Beta balıkları güçlü balıklardır, gerekli desteği sağlarsanız kendilerini toparlarlar.
Keyifli hobiler.
 

Hocam 2 yıldır baktığım süreçte her seferinde tam değişim yaptım evde arıtma var onu da bidona dolduruyorum en az 1 hafta dinlenmiş su oluyor onunla değişim yapıyorum daha sonra da sıcak su ekliyorum ılık olsun diye ancak son değişimde balığın suyu soğuktu benim değişim yaptığım su ılıktı anlık şok olmuş olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…