Beta BIOS kurmak sorun çıkarır mı?

Daha fazla  
Yeni işlemci almadan önce BIOS'u güncellemek istedim ancak yanlışlıkla bir Beta sürüm seçtiğimi gördüm.
Üstünden zaman geçmiş ancak hala Beta olarak gözüküyor. Şimdi tam yazdığım sırada siyah ekran geldi ve USB cihazları tak çıkar olmuş gibi algılandı.
2023 Tarihli BIOS'u mu kurmalıyım yoksa indirdiğim (ortadaki) BIOS ile devam etmeli miyim?

Ekran görüntüsü 2025-01-28 132919.png

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-28 133340.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-28 133340.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2025-01-28 133329.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-28 133329.png
    44,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni işlemci almadan önce BIOS'u güncellemek istedim ancak yanlışlıkla bir Beta sürüm seçtiğimi gördüm.
Üstünden zaman geçmiş ancak hala Beta olarak gözüküyor. Şimdi tam yazdığım sırada siyah ekran geldi ve USB cihazları tak çıkar olmuş gibi algılandı.
2023 Tarihli BIOS'u mu kurmalıyım yoksa indirdiğim (ortadaki) BIOS ile devam etmeli miyim?

Eki Görüntüle 2409506
Betada her zaman risk vardır. Kararlı sürümü kurmak en iyisi.

BIOS'lar genelde sürüm düşürmeye izin vermez ancak bu BETA olduğu için belki yapabilirsiniz. Deneyin. Kararlı versiyonlar en iyilerdir tabii.

Standart kullanıcıların beta kullanmasına gerek yok. Sonra sorunlarla uğraşmak kullanıcı için zor oluyor. Benim tavsiyem hiç denemeyin. Zaten değişim olmuyor genelde.

Sanırım dediğiniz gibi düşük versyonu indirmeye çalışacağım.
BIOS yüklenirken zaten stres yapmıştım şimdi tekrardan aynı hissi yaşıyacağım :)

Performans sorunları yaşamıyorsan her şey normal ise güncellemesen de olur hocam.

Performans sorunları yaşamıyorsan her şey normal ise güncellemesen de olur hocam.
bilmiyorum daha yeni kurdum çünkü bu gün yeni işlemci ile ekran kartı alacağım.
İşlemciyi desteklesin diye kurmuştum ama görmemişim beta olduğunu o yüzden performans sorunu yaratır mı bilmem.

Standart kullanıcıların beta kullanmasına gerek yok. Sonra sorunlarla uğraşmak kullanıcı için zor oluyor. Benim tavsiyem hiç denemeyin. Zaten değişim olmuyor genelde.
aga iyi diyonda ben güncelledim bile :)

Ben de hep bunu merak edenlerden idim. Gigabyte x570 Aorus pro ya bir keresinde beta kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Tabi kararlı sürüm çıkınca ona geçtim.

Ben de hep bunu merak edenlerden idim. Gigabyte x570 Aorus pro ya bir keresinde beta kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Tabi kararlı sürüm çıkınca ona geçtim.
2023 kararlı sürümün çıkması 1 yıla yakın süre almış bu yüzden biraz bekletecek galiba.

Ben de hep bunu merak edenlerden idim. Gigabyte X570 Aorus Pro'ya bir keresinde beta kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Tabii kararlı sürüm çıkınca ona geçtim.

BIOS'lar genelde sürüm düşürmeye izin vermez ancak bu BETA olduğu için belki yapabilirsiniz. Deneyin. Kararlı versiyonlar en iyilerdir tabii.

Arkadaşlar cevaplar için sağ olun baktığım kadarıyla bazı insanlar eski sürümleri geri yükleyebilmişler ancak merak ettiğim bir şey var.
AMD Ryzen 5 5600 için 2023 tarihli BIOS uyumlu mu? Veya bunu nasıl anlıyacağım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı