Beta Plus Teknoloji'den alınan monitörün iade süreci

SpaceBoi

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,

Sizlere beta Plus teknoloji adlı satıcı ile yaşadığım sorunu paylaşmak istiyorum, sizin de böyle bir sorun yaşamanızı istemem. Hepsiburada'dan 15 Ekim'de beta Plus teknolojiden Dell Alienware 360Hz monitör satın aldım, monitör 16 Ekim'de elime ulaştı. Monitörün kutusunu hiçbir şekilde başka bir kutunun içinde olmadan poşete sarılmış bir şekilde geldi.

Monitörün kurulumunu yaptıktan sonra monitörün kendi kablolularına dokunmadan HDMI kablosu ile ölü piksel testi yaptım ve monitörde 2 tane ölü piksel çıktı. Monitörü kutusundan açılışına, nasıl tekrar koyulduğuna, kutu içeriğine kadar her şeyi video kaydına aldım. Monitörü satıcıdan daha güzel bir şekilde paketledikten sonra Hepsiburada müşteri hizmetlerini aradım ve üründe ölü piksel olduğunu, iadesini istediğimi söyledim ve Hepsiburada'ya iade raporu için ölü piksellerin bulunduğu bir fotoğrafı gönderdim onlar da iade raporuna eklediler ve iade talebini yarattılar.

Ürün satıcıya ulaştıktan sonra satıcının iadeyi iptal edeceğini bildiğim için Hepsiburada müşteri hizmetlerini tekrardan arayarak bilgi aldım satıcı Hepsiburada'ya ürünün kullanıldığını ürünün kablolarının ve kutu içeriğinin eksik olduğunu monitör üzerinde darbeler olduğunu ve ölü pikselli ürünün tekrardan satışa uygun olmadığını söylemiş. Ben de müşteri desteklerine bunların hiçbirinin doğru olmadığını elimde açılımından kurulumuna, iade ederken nasıl paketlediğim, kutu içeriği neydi vb. her şeyin videosunun olduğunu söyledim. Zaten ölü pikselli ürünü niye tekrar satar ki? Eğer durum böyle olacaksa tüketici hakem heyetine başvuracağımı bildirdim görüşmeyi sonlandırdım. Sonlandırdıktan sonra satıcı savunma olarak monitörü güç vermeden kapalı bir şekilde monitörün ekranın görüntüsünü ölü piksel yokmuş gibi iade raporuna eklemiş. Zaten ölü piksel monitör çalışırken gözüken bir şey kapalıyken zaten gözükemez ve ekstra olarak kutu içeriğindeki şeyleri rastgale eksik koyarak fotoğrafını göndermiş. Hepsiburada müşteri hizmetlerini tekrardan arayarak tüketici hakem heyetine başvuracağımı ve bunların iftiradan başka bir şey olmadığını ve zaten elimde kanıtların olduğunu bildirdim. Ertesi gün sabah tüketici hakem Heyeti'nin önündeyken telefonuma Hepsiburada'dan bildirim geldi, iade talebiniz olumlu sonuçlanmıştır yazıyordu ve bunu görünce uzun bir süreçle uğraşmadan iademin olduğunu görünce sevindim.

Eğer kayıt altına almasaydım ve Hepsiburada ile iletişim halinde olmasaydım işim uzun olacaktı. Eğer sizde bu satıcıdan ürün alacaksanız 2-3 defa düşünün iade konusunda cidden çok fazla sıkıntı çıkarıyor. İnternetten diğer kişilerin sorunlarını da görebilirsiniz, açılmayan ürünü bile iade kabul etmemişler ve çoğu kişide bozuk ürün ellerinde kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibinin tecrübesine ve bilgilendirmesine ek olarak, monitör ve TV gibi ürünleri kargoya verirken ürün içeriğine "ekranı kırık değil" gibi maddeler ekleyin.

Ürün kargoda kırılırsa satıcı suçu size siz kargoya atıp duracaksınız, evde çekilmiş video fotoğraf yeterli olmayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı