Sürprizbozan “Better Call Saul” ilk sezonda sıkıldım

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

469826

Hectopat
Makaleler
16
Başlığa ne yazacağımı tam bilemedim ve aklıma ilk geleni yazdım çok düşünmeden, eğer ki bu ne saçma başlık diye düşündüyseniz sebebi bu.

Breaking Bad’i izleyeli uzun zaman oldu ve baya beğenmiştim. Sonrasında Jesse’yi anlatan filmi (adını tam hatırlamıyorum ama anlayan anlamıştır zaten) de izledim, sıkılmadım ama biraz gereksiz gelmişti sanki olmasa da hiçbir şey kaybetmezmişiz gibi bir hisse kapılmıştım.

Sonrasında durağım tabi Better Call Saul oldu, ama arada çok sağlam ara verdim. Yine de çok ümitliydim, sevdiğimiz karakterlerin geçmişini izleyecek olma fikri hoşuma gidiyordu ve başladım izlemeye. İlk bölümler sıkıldım, pek bir şey olmadı ancak Breaking Bad de böyledi zaten, ileride açılırdı kesin. Dedikten sonra yavaş yavaş izledim, 1 ayda 7-8 bölüm izledim ve hala beklediğim derecede keyif almıyorum izlerken. İleride güzelleşeceğine dair şüphem yok ama, bu ilerisi ne kadar uzakta izleyen arkadaşlardan öğrenmek istediğimden açtım aslında konuyu. Temponun ve yaşanan olayların arttığı, dizinin açıldığı kısım ne zaman geliyor yaklaşık? Bu kadar yazdım ama belki de herkes tarafından ilk bölümden itibaren çok sevilmiştir öyleyse benlik değildir muhtemelen. Ancak genel olarak başlangıçta benim gibi düşünenler, bitirdiyseniz ne zaman güzelleşiyor dizi?

YouTube’da arada shorts’lar çıkıyor karşıma, sezon sezon puanlıyor işte. Üstte sezon, altta da verdiği tepkiler. Homelander “perfect” falan diyor işte, biliyorsunuzdur. Orada ilk 2 sezonun kötü kalanlarının iyi olduğunu görünce acaba diğer insanlar da mı böyle düşünüyor diye aklıma takıldı o yüzden konuyu açtım.

Umarım gereksiz detaya girerek sıkmamışımdır okuyanları. Eğer buraya kadar dayanabildiyseniz, cevaplarınızı bekliyorum.

Başlığa ne yazacağımı tam bilemedim ve aklıma ilk geleni yazdım çok düşünmeden, eğer ki bu ne saçma başlık diye düşündüyseniz sebebi bu.

Breaking Bad'i izleyeli uzun zaman oldu ve bayağı beğenmiştim. Sonrasında Jesse'yi anlatan filmi (adını tam hatırlamıyorum ama anlayan anlamıştır zaten) de izledim, sıkılmadım ama biraz gereksiz gelmişti sanki olmasa da hiçbir şey kaybetmezmişiz gibi bir hisse kapılmıştım.

Sonrasında durağım tabii Better Call Saul oldu, ama arada çok sağlam ara verdim. Yine de çok ümitliydim, sevdiğimiz karakterlerin geçmişini izleyecek olma fikri hoşuma gidiyordu ve başladım izlemeye. İlk bölümler sıkıldım, pek bir şey olmadı ancak Breaking Bad de böyledi zaten, ileride açılırdı kesin. Dedikten sonra yavaş yavaş izledim, 1 ayda 7-8 bölüm izledim ve hala beklediğim derecede keyif almıyorum izlerken. İleride güzelleşeceğine dair şüphem yok ama, bu ilerisi ne kadar uzakta izleyen arkadaşlardan öğrenmek istediğimden açtım aslında konuyu. Temponun ve yaşanan olayların arttığı, dizinin açıldığı kısım ne zaman geliyor yaklaşık? Bu kadar yazdım ama belki de herkes tarafından ilk bölümden itibaren çok sevilmiştir öyleyse benlik değildir muhtemelen. Ancak genel olarak başlangıçta benim gibi düşünenler, bitirdiyseniz ne zaman güzelleşiyor dizi?

YouTube'da arada Shorts'lar çıkıyor karşıma, sezon sezon puanlıyor işte. Üstte sezon, altta da verdiği tepkiler. Homelander “perfect” falan diyor işte, biliyorsunuzdur. Orada ilk 2 sezonun kötü kalanlarının iyi olduğunu görünce acaba diğer insanlar da mı böyle düşünüyor diye aklıma takıldı o yüzden konuyu açtım.

Umarım gereksiz detaya girerek sıkmamışımdır okuyanları. Eğer buraya kadar dayanabildiyseniz, cevaplarınızı bekliyorum.

Sıkılmanız normal çünkü gerçekten sıkıcı ama ilerledikçe olaylar ve Breaking Bad karakterleri gözükmeye başlıyor kesinlikle dişinizi sıkın ve izlemeye devam edin.

Ben diziye başlayalı belki 4 ay oldu, ikinci sezona yeni geçebildim. İzleme isteği gelmiyor, ilk sezonlar gerçekten çok sıkıcı. Diziyi bitiren arkadaşıma sorduğumda Jimmy'nin 4. sezonda Saul olduğunu ve asıl zevkin 3. sezondan itibaren başladığını söylemişti. Yemek yerken vakit geçsin diye başladım ama ona bile katlanamıyorum. Avukatlık dizisi izlemek istesem Suits izlerim ben buraya Saul'a olan saygımdan gelmişim adam bana iki sezondur elektronik cihazlara alerjisi olan bir moruğu izletiyor.

İlk çıktığı zamanlarda özellikle Chuck karakterinin olduğu bölümlerde acayip sıkılıp bırakmıştım. Diziye kendimi verememiştim. Sonra son sezon çıkınca tekrar başlasam mı diye düşündüm. İyi ki başlamışım. O zamanlarda bıraktığıma pişman oldum. İnanılmaz bir oyunculuk var dizide. Yaşanan olayları geç, karakterlerin o olaylara verdiği tepkiler çok gerçekçi. Kim karakteri en sevdiğim karakterlerden biri oldu şahsen. Pişman olmazsın. Karakterlerin iç dünyalarını, onların karakterlerini öğrenmeye çalışırsan, bir olay olduğunda "Evet Jimmy zaten böyle yapardı" dersin. Breaking Bad kadar kaliteli bir dizi.

Bu dizi de aynı Breaking Bad gibi sonradan felaket açılıyor. Dizi sadece sauldan ibarette değil, gus ve mikeın geçmişini çok güzel işliyor. Bence bir şans daha ver.

Bu konuyu açtıktan sonra mesajlara bile bakmadan kalan bölümleri de izledim ve ilk sezon bitti. Sezonun son bölümleri nispeten daha iyiydi ki o da bir zahmet olsun, umuyorum ki gerçekten diziden yeterli keyfi almak için 20 bölüm izlemem gerekmiyordur. 2. sezonda da sıkılırsam 1 senede bitiririm herhalde o 10 bölümü, her türlü izleyeceğim. Ama yalnız olmadığımı görmek sevindirdi, bir yandan 5 sezonluk dizinin sadece 3. sezondan sonrası güzelse, aslında o kadar da güzel değildir gibi geliyor. Sonuçta iyiyse her anı iyi olmalı ama Breaking Bad’de tüm bu sözleri edip bittikten sonra geriye dönüp bakınca o ilk sezonlardaki anların bile aslında ne kadar güzel olduğunu anladım o yüzden bir şey demeden izlemeye devam :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı