Beyin göçüne neden seviniyoruz?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.895
Makaleler
44
Çözümler
9
Beyin göçüne neden seviniyoruz? Bahçeşehir Koleji(Diyarbakır)'nin 3 değerli arkadaşlarımız ikisi Harvard'a, biri ise Brown Üniversitesi'ne gitti(gitmişti). Hem de tam burslu olarak almışlardı. Beyin göçü oldu diyebiliriz. Ağlasak mı gülsek mi bilemedim. Tamam, bizim gururlarımız ama oradan geri dönerler mi? Bizi orada temsil ederler mi? Siz ne düşüyorsunuz? Biraz bu konuyu irdelemek lazım diye düşünüyorum. Ama yine de gururlarımız. Bir yandan da düşünüyorum ki; Türkiye'de neden kalmadılar?

Kaynak: Harvard ile Brown Üniversitesi, 3 Türk Öğrenciyi Kabul Etti
 
Son düzenleme:
Niye kalsın ki çok güzel maaşlar alsa bile en azından adam gibi bir araba almak için 2-3 yıl çalışması gerekiyor.
 
Çünkü her iki kişiden biri ışık partisine destek veriyor. Bu toplumla beraber yaşamayacakları için seviniyorum.
 
Bir arabaya 200,000 TL desen ortalama 5,000 TL maaş alsan 12 ayda 60,000 TL yapıyor. 3 yıl veriyorsun ama yemeden içmeden alıyorsun. Amerika'da, yurt dışında aynı araç 10,000 Euro falan. Orada ortalama 4,500 Euro alsan 2 ayda alıyorsun. İşte, fark burada.

Adamlar hayatlarını kurtarmış, bir şey diyemeyiz. İyi ki Türkiye'de kalmamışlar. Eminim yurt dışında daha iyisini başarırlar.
 
Sen akıllı adama akıllıca davranıp destek çıkmaz ve değer vermezsen, o da ilk fırsatında senden kurtulur. O insanlar, uğraşlarının karşılığını alacakları yerin asla Türkiye olmayacağını biliyorlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı