Beynin sinyali nasıl aldığı ve onu neye çevireceği zaten beynin hakim olduğu bir mevzu ve ben zaten bu dil nasıl ortaya çıktı dedim. Lütfen, düşündükten sonra cevap verin, cevap vermiş olmak için vermeyin.Beyin bence aldığı sinyalleri telgraf sisteminde ki gibi çeşitli titreşim oranlarını kodlayarak ne biliyim atıyorum 8 bitlik bir veri şeklinde beyne iletiyor olabilir. Peki siz diyeceksiniz ki bu dil nasıl ortaya çıktı? Bence bu insanlığın varoluştan itibaren doğal gelişen bir dil oldu ve DNA'mız sayesinde bu dil bize geçiyor bizde bir sonrakine veriyoruz. Şu söylediklerimin hepsi benim varsayımım. Araştırma yapmadım.
İnsanın 5 temel duyusunun çalışma mantığı; organların, sinirler yardımıyla ilettiği sinyallerin beyin tarafından çözümlenmesi ve beyinde koku, tat, görüntü vs. olarak şekillendirilmesi sayesindedir. Bunu bilgisayara benzetirsek; beyin işlemci, duyular giriş birimleri, sinirler veri yolları, sinyaller elektrik olduğuna göre işlemcinin veriyi işlemesine yarayan makine dilinin (assembly) insandaki karşılığı nedir? Beyin, aldığı sinyalleri neye göre yorumlar? Bu yorumlama şekli nasıl öğrenilmiş, oluşmuştur?
Haklısınız, assembly yanlış ifade aslolan makine kodu diyelim.Makine dili ile assembly language ayni sey degil.
Beynin calisma prensibini kimse tam olarak bilmemekle birlikte, bilgisayarin calisma prensibi ile cok farkli. Direkt bir analoji kurulamaz. Matematiksel olarak ifade edemedigin seyi bilgisayar mimarisiyle reprezente edemezsin ama beyninde kurgulayabilirsin. Ornegin "delikanlilik" dedigim zaman kafanda bir sey canlanir, bunu matematiksel olarak modelleyemezsin dolayisiyla koda da dokemezsin, memory de tutamazsin.
Allah'ın hikmeti işte, Allah öyle yaratmış.Beyin, aldığı sinyalleri neye göre yorumlar? Bu yorumlama şekli nasıl öğrenilmiş, oluşmuştur?
Yaratılışa inanıyor olmak, bilmenin, sormanın, ya da düşünmenin gereklerini örtbas eden bir durum değil ki. Hatta ters şekilde sorumluluk da artıyor diyebiliriz. Çünkü öğrenmekten imtina eden bir insan, fikri sabit olmaya ve dolayısı ile başkalarına kötülük yapmaya daha müsaittir. Ama kişisel çıkarımlarım (bu tabiki benden başka kimseyi bağlamaz) bir yerde bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız sevgiden başka yol yoktur.Olaylara bu şekilde yaklaşan birinin böyle bir soru sorması ilginç olmuş. Bu sorulara cevap aramak istiyorsanız en başından bu düşüncelerden kurtulmuş olmanız gerek. Ol dedi oldu kafasının araştıracağı konular değil bunlar.