Çok fazla ihtimal var. Ekran kartı sorunu olabilir, işletim sistemi sorunu olabilir, HDD Bad Sector olabilir. Öncelikle bu sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Çünkü tamamen tesadüf de olabilir. Tekrarlanırsa, öncelikle olası yazılımsal hataları gidermeyi deneyin. Misal ekran kartı, ses kartı, işletim sistemi güncellemelerini yapın. Oyunun dosyalarını doğrulayın. Bunları yaparken mutlaka ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını da oyun esnasında kontrol edin. Anormal sıcaklık değerleri de buna sebep olabilir. Ya da basit bir zararlı yazılım sıcaklık değerlerinizi, CPU kullanımınızı artırıyor olabilir.
Bunlar sorunu çözmüyor ise yavaş yavaş olası parça sıkıntıları üzerine gitmek gerek. Öncelikle Bad Sector taraması yapmanızda fayda var. Diskinizin düzgün çalıştığından emin olmak gerek. Diskte problem yoksa bir sonraki kolay işlem olarak ram slotlarınızın yerini değiştirerek bir deneme yapılabilirsiniz. En son aşamada ise farklı bir GPU ile denemeniz gerek. Farklı bir ekran kartı ile sorun oluşmuyorsa o zaman ekran kartından şüphelenilebilir. Eğer ekran kartı da asıl sorun değilse voltaj değerleri, CPU problemi ya da anakart problemlerine geçilebilir.
Yazarken bile uzun geliyor insana gördüğünüz gibi.. Bu sebepten ötürü çok ihtimal var dedim yazının başında. O yüzden yazdığınız mesaja maalesef direkt bir çözüm söylemek imkansız. Yazdıklarımdan biri de olabilir, hiçbiri de olmayabilir. Umarım basit bir kötü tesadüftür ve sorunsuzca oyununuzu oynayabilirsiniz.