BF1 FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

wreiX

Hectopat
Herkese merhaba, bundan 2 veya 3 gün önce burada bir konu açtım ve sistem özelliklerimi söyledim ve çoğu arkadaş sağ olsun bilgisayarının BF1'i kaldıracağını söyledi ve bende tamam diyerek oyunu indirdim oyuna girdiğimde internetten birkaç ayar yapıp oyuna girdim ve oyun 60 ve 70 FPS çalışıyordu gayet iyi sonra bilgisayarı kapatıp açmak zorunda kaldım ve tekrar girdiğimde FPS 60'a çıkıyordu fakat aniden 40 ve 30 düşüp duruyordu, bunu tekrar 60 70 FPS'ye nasıl çekebilirim?

Dosya Ekleri

• sistem.png
    sistem.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 103
  • bf ayarlar.png
    bf ayarlar.png
    187,5 KB · Görüntüleme: 99
Çözünürlük ölçeklendirmesini %80'lere çekin. Görüntüde çok fark olmuyor. Her şeyi orta yapabilirsiniz. Kare hızı sınırlandırmayı 60 yapın.

CPU, GPU kullanımı ve sıcaklık değerlerine dikkat edin.

Herkese merhaba, bundan 2 veya 3 gün önce burada bir konu açtım ve sistem özelliklerimi söyledim ve çoğu arkadaş sağ olsun bilgisayarının BF1'i kaldıracağını söyledi ve bende tamam diyerek oyunu indirdim oyuna girdiğimde internetten birkaç ayar yapıp oyuna girdim ve oyun 60 ve 70 FPS çalışıyordu gayet iyi sonra bilgisayarı kapatıp açmak zorunda kaldım ve tekrar girdiğimde FPS 60'a çıkıyordu fakat aniden 40 ve 30 düşüp duruyordu, bunu tekrar 60 70 FPS'ye nasıl çekebilirim?

Bazı sahnelerde patlamalar veya efektlerden dolayı FPS düşüşleri normaldir, efektleri kısmayı deemek belki çözebilir ama kaliteden ödün vermeniz gerekir.

İ5 3470'ın 720P'de 1050Tİ'a yeteceğini düşünmüyorum.
Afterburner ile kullanım oranlarını kontrol edin.

Öncelikli olarak boş bir metin dosyası açarak içine sırasıyla ;

thread.processorcount 5
thread.maxprocessorcount 5
thread.minprocessorcount 0
render.DrawScreeninfo 1
RenderDevice.RenderAheadLimit 3

yazarak dosyayı user.cfg adıyla kaydederek bir cfg dosyası oluşturun, bunu da BF'in kurulu olduğu konuma yapıştırın.

RenderDevice.RenderAheadLimit 3'teki 3'ü, 1'den 4'e kadar teker teker yazıp oyun içerisindeki genel performansı ekran kartı besleme oranlarının seviyelerini MSI Afterburner gibi OSD yazılımlarıyla takip edin, ben en iyi sonucu 3 ile almıştım, sistemden sisteme değişebilir).

Bu işlemlerden sonra çözünürlük ölçeklendirmesini %140 veya %141 çekip aşağıdaki ayarları yapıp bir daha dener misiniz?

Texture Quality: Low
Texture Filtering: High
Lightning Quality: Medium (Low'u da deneyebilirsiniz)
Effects Quality: Ultra
Post Process Quality : Ultra
Mesh Quality: Low
Terrain Quality : Ultra
Undergrowth Quality : Ultra
Antialiasing Post : TAA
Ambient Occlusion : HBAO

Son düzenleme:
Öncelikli olarak boş bir metin dosyası açarak içine sırasıyla;

Thread. Processorcount 5
Thread. Maxprocessorcount 5
Thread. Minprocessorcount 0
Render. Drawscreeninfo 1
Renderdevice. Renderaheadlimit 3

Yazarak dosyayı user. Cfg adıyla kaydederek bir cfg dosyası oluşturun, bunu da BF'in kurulu olduğu konuma yapıştırın.

Renderdevice. Renderaheadlimit 3'teki 3'ü, 1'den 4'e kadar teker teker yazıp oyun içerisindeki genel performansı ekran kartı besleme oranlarının seviyelerini MSI Afterburner gibi OSD yazılımlarıyla takip edin, ben en iyi sonucu 3 ile almıştım, sistemden sisteme değişebilir).

Bu işlemlerden sonra çözünürlük ölçeklendirmesini %140 veya %141 çekip aşağıdaki ayarları yapıp bir daha dener misiniz?

Texture quality: Low.
Texture filtering: High.
Lightning quality: Medium (Low'u da deneyebilirsiniz)
Effects quality: Ultra.
Post process quality: Ultra.
Mesh quality: Low.
Terrain quality: Ultra.
Undergrowth quality: Ultra.
Antialiasing post: Taa.
Ambient occlusion: Hbao.

40 FPS alıyorum 60 bile görmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı