BF1 FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yok zaten verebileceğin en iyi CFG bu, kalan ayarların hepsi oyun içinden değiştirilebiliyor. Resolution Scale %90'lara çekilip Mesh Quality Ultra yapılıp geri kalan her şeyi Low'a çekerse güzel sonuç alabilir belki. Ben öyle oynuyordum zamanında GTX 770 ile. 1050ti ile 770 aynı güçte. Muhtemelen bu çözer sizin CFG ile birlikte yapıldığında.

Bu arada CFG için bu değerler verilmiş ama işlemci kaç çekirdek?

Thread. Processorcount 5
Thread. Maxprocessorcount 5
Thread. Minprocessorcount 0
4

Thread.processorcount ve Thread.maxprocessorcount komutları anlamlarından da anlaşıldığı üzere kullanılabilir maksimum çekirdek ve izlek miktarını belirtiyor, oyunun kendinde 4C/4T işlemciler için gömülü olarak gelen bu komutlar ise biz göremesek de otomatik olarak 4 şeklinde gömülü geliyor fakat bu oyun iş parçacığının bir tanesini 'job thread' adı altında işletim sisteminin stabil çalışması için ayırıyor halbuki bizim istediğimiz elimizde var olan bütün çekirdek performansını oyuna entegre ederek maksimum performansı elde edebilmek, bu yüzden belirtilen değeri 5 şeklinde atayarak tüm çekirdeklerin aktif bir şekilde çalışmasını hedefliyoruz. Ama niye hala görsellerde job threads sayısı 3 derseniz de oyuna gelen güncellemeler sonrasında bugda kalan bir durum söz konusundan ibaret, tam olarak neden düzeltilemediğini de henüz anlamış değilim ayrıca benzer durum farklı işlemcilerle test edildiğinde yine benzer sonuçların alınabildiği başta Battlefield forumları olmak üzere kendim de i7-7700 işlemcisiyle de doğrulamıştım.

İşlemcin 4 core 4 thread diye geçiyor dimi? Bu durumda CFG'deki değerleri şu şekilde günceller misin diğerlerini silmeden? Bi de böyle deneyelim.

Thread.Processorcount 4
Thread.Maxprocessorcount 4
Thread.Minprocessorcount 4
Bunlar aslında default olarak gömülü gelen değerler diye biliyorum ama yine de bir daha deneyip bakabilir tabii, denemekten zarar gelmez sonuçta 🙂

Bilgileriniz için teşekkürler bir türlü 60 FPS'yi bulamıyorum daha da oynamam BF herhalde kendinize iyi bakın sağlıckala kalın iyi günler.

Bu sene 2060'lı bir sistem aldım ve BF1'i Ultra ayarlarda 120 FPS ile oynuyorum Allah herkese nasip etsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı