BF4 Oynarken PC Isınma Sorunu

harun07

Hectopat
Daha fazla  
Yazlığa geldik. Bilgisayarımıda getirdim. Fakat bilgisayar 10dk BF4 oynayınca ısınıp kapanıyor. Daha önce böyle bişeyle karşılaşmadım. Ekran görüntüsünde 60°daha sonra 70° oldu ve kapandı. Nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarının özellikleri nelerdir acaba? Birde işlemcinin termal macununu veya fanını yenilemeyi dene. Çünkü bilgisayarın kapanması genellikle işlemci ısısından kaynaklı olmaktadır. Ama öncelikli olarak @samet67671 dediğini bir yap. Ezberden çözüme kalkışmayalım.

Normal koşullar altında bir bilgisayar şöyle davranır;
  • Isı arttıkça fan devrini arttırır serinletmeye çalışır.
  • Fan devri yetersiz gelince gücü kesmeye başlar. Böylece kaliteden ödün vererek sistemin çalışması sağlanır (Fps düşüşleri yaşanır)
  • Yukarıdaki ikisi yetersiz kalınca kendini kapatır.
Sorularım şöyle. Kapanmadan önce yüksek fan sesi duydunuz mu? Oynarken fps düşüşü yaşadınız mı? Bir anda mı kapandı? Tekrar açmayı denediğinizde bir hata verdi mi? Kasada kaç fan bulunuyor? Hava akışı iyi mi? Örneğin benim eski kasamda GTX 480 vardı. PSU yetersiz kalıyordu. Ama genel olarak çoğu oyunda çalışıyordu derken çat diye kapandı. Geri açtığımda yetersiz güç diye bir hata verdi. Bileşenlerinizi detaylı yazınız. Yardımcı olabilmemiz adına.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı