BF4'de FPS düşmesi oluyor

Gneral23

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar BF4'ü düşük ayarlarda 50 - 60 FPS arası oynuyordum fakat son 1 aydır ani FPS droplar olmaya başladı özellikle operation locker ve metroda bunu nasıl çözebilirim?

Hocam kolay gelsin ağır bir BF fanı olarak yaşadığın soruna çok üzüldüm. Oyun sırasında işemci ve ekran kartı ısılarını ölçtün mü acaba biraz bilgi iletebilirsen sırasıyla kontrol edelim. Bir de sistem özelliklerini yazabilir misin?

@Engin Koray Hocam ilk öncelikle kusura bakmayın geç cevap veriyorum dediklerinizi yaptım hainan resort a girdim ve böyle oldu genellikle çatışma sahnelrinde FPS düşüyor aslında metro ve locker de ekran görüntüsü almıştım fakat almamış yani bulamadım ama ondan da durumlar benzerdi GPU1 kullanımı %100'dü ve FPS patlamalı yerlerde 30 FPS'a kadar düşüyordu ve gerçekten can sıkıcı bir durum hani bir ani baskın vermeye çalışsam FPS düştüğü için yapamıyorum :( ve ben AMD Radeon programı kullanıyorum orada ortlama FPS şu an da 45 gözüküyor fakat bundan 1-2 ay önce 55 54 civarıydı ve FPS droplarda olmuyordu

@Engin Koray Ayrıca sistemim
AMD Ryzen 5 3500U
Vega 8 bir de harici ekran kartı olarak Radeon 540X(BF4 ve diğer oyunlarda Bu ekran kartını etkinleştiriyorum)
256 GB SSD
8 GB RAM
Ve laptopu pildeyken oynuyorum daha iyi pil seçeneğinden daha iyi performansa aldiğımda FPS daha da düşüyor :(

Dosya Ekleri

• 20220803_193212.png
    20220803_193212.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 34
  • 20220803_193313.png
    20220803_193313.png
    3 MB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Hocam ekran kartın %100 kullanımda 87 dereceyi görmüş. Bu fazla yüksek sıcaklıktan dolayı pc güvenli moda alıyor galiba. O yüzden drop yiyorsun. Grafiklerini düşür, arkaplanda çalışan uygulamaları kapat (epic games, discord gibi), driverini güncelle.

@Erenbeys61 Hocam grafiklerim 1080p de en düşükte arkada bir tek Origin açık oluyor driver a da bakayım benim kafama takılan önceden böyle sorun yoktu şimdi neden oldu?

Hocam ekran kartın %100 kullanımda 87 dereceyi görmüş. Bu fazla yüksek sıcaklıktan dolayı pc güvenli moda alıyor galiba. O yüzden drop yiyorsun. Grafiklerini düşür, arkaplanda çalışan uygulamaları kapat (epic games, discord gibi), driverini güncelle.
Driverlerin da hepsini güncelledim hocam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı