BF4'te R9 290x mi gtx780ti mi ?

Bencede, arada ki fiyat farkına değmez. Ek olarak bu topraklar hep AMD toprağı olduğu için aralıkta gelecek Mantle güncellemesi ile performans artışı %20'yi bulabilir. (DICE yapımcılarından alıntı.)

Tavsiyem şimdilik bir tane R9 290 alırsınız DirectCu ya da TwinFrozr, fiyatı uygun olursa Lightning. İleride yavaşlama ya da yetersiz gelmeye başladığında bir tane daha aynı karttan aldık mı CrossFire köprüsüne dahil gerek olmadan CrossFire yapabilirsiniz, böylece Mirkan arkadaşımızın SLI köprüsü ile ilgili karşılaştığı sorunlarla karşılaşmazsınız. :D :D
Katılıyorum. R9 290'nın f/p dengesi R9 290x den daha iyi.

Ya adam başlıkta 290x demiş 290 ı ne karıştırıyorsunuz. Ayrıca 290 bir alt segment. Gtx 780 dengi. Bu konuda işi yok. Zaten nedir bu amd aşkı anlamıyorum. Biraz tarafsız yorum yaparsak sevinirim. Testlerde her kartın ne olduğu belli testleri inceleyip fiyatlarınıda karşılaştırarak uygun bir kart seçebilirsiniz. Eğer konu dışı konuşucaksak evet f/p kralı 290 ama dediğim gibi bu kart bu segmentin değil bir alt segmentin lütfen buna dikkat edelim.
R9 290 GTX 780'in de olduğu bir alt segment? Hocam af buyrun ama kaç tane segment var bildiğiniz?

Tarafsız yorum yaparak açık açık söylüyorum Render ile uğraşacak adam GTX 780 ti alsın ama oyun oynayacak adamın R9 290 üzerinde bir işi yok.

Evet testlerde her şey açıkca ortada. GTX 780 Ti'nin R9 290'a performans oranı %13 daha fazla gözüküyor ama bu fark oyunlarda karşımıza nasıl çıkıyor? Aradaki fiyat ve performans farkına gerçekten ihtiyaç var mı? Biraz bilinçli bir kullanıcı ne demek istediğimi gayet iyi anlar.

Bugün bir kullanıcı 300$'a sistemini güncellemeye çalışırken sadece oyun oynayacak birisinin parası ne kadar bol olursa olsun GTX 780 ya da R9 290 üzerine çıkması gereksiz ama ne olur kişi Render yapacak olur, başka bir işle meşgul olur gider GTX 780 Ti alır Cuda çekirdeklerini sonuna kadar çitletir. Ama daha 1 ay önce 2000 TL'den GTX 780 satılırken 1 ay sonra 1400 TL den bulunduğu bir piyasadır bu ekran kartı piyasası. Bu yüzden aradaki fiyat farkı saklandığında ekran kartı güncellemeye gerek duyduğunda arada saklanan fiyat farkıyla rahat bir şekilde tekrar en üst seviye bir ekran kartı satın alınabilinir. Yani demem o ki GTX 780 ti'nin satın alma bahanesi daha uzun süre kullanmak olamaz.

- - - Güncellendi - - -

Katılıyorum. R9 290'nın f/p dengesi R9 290x den daha iyi.
Hocam 150$'a "quiet" bios moduyla aynı performans, tabiki de daha iyi. Hele bir de özel tasarım modelleri geldiğinde ve Lightning gibi modeller uygun fiyata gelirse yaşadık.

- - - Güncellendi - - -

Ahanda buyur GTX 780 Ti'yi savunan arkadaşım;
The statement above is very important. Though the AMD Radeon R9 290X now has competition at Ultra HD 4K display gaming, it isn't being "owned" by the GTX 780 Ti. The GTX 780 Ti, at $150 more, only equals the R9 290X. Both video cards are even, or on par with each other at Ultra HD 4K gaming.

The fact is that the Radeon R9 290X is delivering the same performance once again for a $150 savings. It takes the competition a $150 more expensive video card just to perform on par with the Radeon R9 290X. This reinforces our conclusion once again that the Radeon R9 290X is an incredible value right now. You really do get a lot of performance for your money.
Kaynak: HARDOCP - Conclusion - GeForce GTX 780 Ti vs. Radeon R9 290X 4K Gaming

Test sonuçları:
1384176057OGLZ4dfXIZ_3_1.gif
1384176057OGLZ4dfXIZ_4_1.gif
1384176057OGLZ4dfXIZ_5_1.gif

Bak bakalım oyun oynayacak kişi için 150$ fiyat farkına değecek performans farkı var mı?

Bu Türkiye piyasası sinirlerimle oynuyor adeta. GTX 780 Lightning yok, EVGA modeller yok (Vektron uyuyor herhalde.). Yok da yok. ASUS ve GIGABYTE'a mahkum ediyorlar bizi adeta.
Katılıyorum hocam, örneğin GTX 780'de sadece ASUS fiyatları ucuzluyor, MSI falan dokunulmuyor. ASUS Türkiye kaç para veriyor acaba satıcılara bunun için?

- - - Güncellendi - - -

Birde Inventus'a mail atın hocam GTX 780 Lightning ile ilgili, kendileri her maile cevap veriyor ve GTX 770 Lightning satıyorlar. Facebook üzerinden de mesaj gönderebilirsiniz sanırım.

Katılıyorum hocam, örneğin GTX 780'de sadece ASUS fiyatları ucuzluyor, MSI falan dokunulmuyor. ASUS Türkiye kaç para veriyor acaba satıcılara bunun için?

- - - Güncellendi - - -

Birde Inventus'a mail atın hocam GTX 780 Lightning ile ilgili, kendileri her maile cevap veriyor ve GTX 770 Lightning satıyorlar. Facebook üzerinden de mesaj gönderebilirsiniz sanırım.

ASUS'daki fiyat kırılmalarını ben de anlamış değilim. R9 serisi arefesinde 1800'lerde seyreden GTX 780, R9 çıkışından sonra 1500 lere düştü. Bugün de 1400'lerden satılıyor.

Bu Türkiye piyasası sinirlerimle oynuyor adeta. GTX 780 Lightning yok, EVGA modeller yok (Vektron uyuyor herhalde.). Yok da yok. ASUS ve GIGABYTE'a mahkum ediyorlar bizi adeta.
Katılıyorum. Şahsen Msi'ı Asus'tan daha çok seviyorum.

- - - Güncellendi - - -

Mantle ile BF4'ü birlikte görerek sonuca ulaşabiliriz.

Mantle ile R9 290X performans artışı yapabilir.
Büyük ihtimalle performans artışı yapacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı