BF5 vs. HLL vs. BF1

Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Asus GeForce RTX 4060Ti
Anakart
Asus Prime AH20M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Selamlar, konuyu açtığım dakikadan itibaren bu üç oyun da yaklasık %90 indirimdeler ve sürelerinin bitmesine 20 saat var. Yarın indirim bitmeden üçünden birini alacağım fakat çok kararsızım. Ben squad gibi gerçekçiliğe dayanan oyunları daha çok seviyorum bu yüzden Hell Let Loose beni kendine çekiyor ama oradaki Türk azınlığı da biraz kendinden itiyor, BF1'i PS4'te oldukça fazla oynadım o yüzden en düşük ihtimali ona veriyorum. BF5 şu an 8 dolar. Sizce BF5 gerçekçi oyunları seven kişileri, yani beni tatmin eder mi? HLL'da da Squad'dan aldığım keyfi ve gerçekçiliği alabilir miyim? HLL 12 dolar şuan.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 arasından BF 1 derim. Onun haricinde Insurgency Sandstorm öneririm Squada çok benziyor geçen indirimlerde epicten 50 TL'ye almıştım.

Hem BF5 hem de BF1 oyuncusu olarak şunları söyleyebilirim:
Grafik ve mekanik olarak BF5 daha iyi, atmosfer olarak BF1 daha iyi.

BF1'de siper alıp ateş ettiğin zaman bazı noktalarda silahın önünde engel olmasa bile engel varmış gibi mermi gitmiyor, 5 daha yeni bir oyun olduğu için bu sorun yok. Sadece dikenli tel gibi çok ince yerlerde keskin nişancının mesafe gösteren dürbünü teli algılayabiliyor.

Vuruş hissiyatı ve mermiyi izleyebilmek 5'te daha iyi.

Silah bakımından ikisi de denk sayılır, araç bakımından 5 çok daha dolu. Ayrıca 1'de silahları açmak için görevleri tamamlaman gerek (oynadığın için biliyorsundur zaten). 5'te Definitive Edition alırsan bütün silahlar açık geliyor. Ancak 1'de araçların özelliklerini puan ile açabilirken 5'te o araç ile oynayıp aracın seviyesini arttırman ve özelliklerini açmak gerek. Ek olarak bu özellik mevzusu (isabet arttırma, ateş ederken sekmeyi azaltma vb) silahlar için de geçerli. Özetle 1'de silahı açmak için 5'te silahı geliştirmek için mesai harcıyorsun.

Hileciler bakımından her iki oyunda sık güncelleme almıyor, ama BF1 göre BF5'e daha fazla güncelleme geliyor ve hile kullanımı 1'de çok fazla. Klan serverları biraz daha rahat, adminler anlık olarak hile kullananı banlıyor ama onlarda da SMG08, Artillery Truck gibi yasaklar var. 5'te de bazı hileler mevcut ama kullanım 1E göre çok daha az kalıyor.

BF1'i de seviyorum ama tarihsel ve mantık olarak olarak bana saçma gelen bir yanı var, herkesin elinde lmgler, hmgler koşa koşa ateş ediyorlar. O yüzden back to Basic modu olan servere denk gelirseö muhakkak oynuyorum.

Hll oynamadığım için bir fikrim yok ne yazık ki.

BF1 bence gelmiş geçmiş en iyi Dünya Savaşı temalı FPS. Atmosfer muazzam ötesi, resmen içine çekiyor. Ek olarak Çanakkale haritasında İngilizleri düdüklemenin keyfi herşeyden güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı