BF6 ve CS2 oynarken PC takılıyor

dogukanbudak

Kilopat
Herkese merhaba. Son bir iki haftadır BF6'da ve CS2'deyken ekran, mouse, klavye; hepsi birden takılıyor ve PC kendini kapatmıyor, tuşa basarak ben kapatmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda takıldığında klavyenin Caps Lock ve NumLock ışıkları tepki vermiyor; bunu da eklemek istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Son bir iki haftadır BF6'da ve CS2'deyken ekran, mouse, klavye; hepsi birden takılıyor ve PC kendini kapatmıyor, tuşa basarak ben kapatmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda takıldığında klavyenin Caps Lock ve NumLock ışıkları tepki vermiyor; bunu da eklemek istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerini detaylı bir şekilde yazar mısınız hocam.

R5 5600X, Sapphire RX7600, ASRock B550 Phantom Gaming 4, Kingston Fury Beast 16 GB (2 X 8 GB) 3600 MHz DDR4, Gigabyte P650G 650watt PSU.

Yazdım hocam.

Hocam AIDA 64 testi yapın öncelikle YT'den videosuna bakabilirsiniz eğer donanım hatası verirse testte kırmızı ile yazar. İkinci olarak HWiNFO indirin aynı anda ekran kartı ve işlemciyi birini FurMark'tan biri Cinebench üzerinden teste sokun. Hem bileşenlerin sıcaklıklarını inceleyin HWMonitor üzerinden hem de güç kaynağınızın stabilitesini kontrol edin. Bana sorun güç kaynağı gibi geldi. Stress testleri yapılırken sistem tekrar kapanırsa zaten yazılımsaldan çok sorun stabil olmayan güç kaynağındadır. Eğer bu testlerde bir sorun çıkmaz ise Memtest ile RAM'leri test edin. Yine bir sorun çıkmaz ve problem sadece oyun içinde oluyorsa AMD ekran kartı driverini bir önceki sürüme geri yükleyip tekrar deneyin oynamayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı