Bıçak taşımanın sınırı var mı?

Çok ucu açık bir mevzu, parmak hesabı da güncel olmayan bir durum, görünürse polis muhtemelen önce tipine bakar ona göre muamele yapar. Allah göstermesin ama bir kavga durumunda küçük bıçak da bir halta yaramaz, BİM'e gelen kamp bıçağı tarzı bıçaklar en mantıklısı, hem saplamaya odaklı üretilmemiş hem de boyutu nispeten savunmaya uygun. Küçük-sivri uçlu bıçağı taşımak büyük-küt veya saplamaya uygun olmayan tipteki bıçağı taşımaktan daha çok sıkıntı çıkarabilir. Ben bir dönem bıçak taşımak hoşuma gittiği için av forumlarında vs bu meseleyi çok araştırmıştım ama mevzu çok muğlak olduğu için en iyisi taşımamak diye sonuca varmıştım.
Düşün, "aracın arkasına sıyırma bıçağı, kanca, satır, masat gibi aletler koyun ve bıçağı öyle taşıyın, polis vs sorarsa adak kestim oradan geliyorum, bıçak da onun için deyin " tarzı tavsiyeler vardı :) Yasalara uyan birisi isen hemen hemen her şey yasak, zaten yasayı takmayan adamın umurunda değil komando bıçağıyla da kelebekle de geziyor...
Bulabilirsem küçük boyutlu bir şok cihazı almak daha mantıklı olur aslında.
 
Hocam Maşallah DeepWeb gibi insansınız, adak tavsiyesi güzelmiş denerim ben.

Ya ben bu işlere o kadar kafayı takmıştım ki KYK da kalırken kol gibi komando bıçağı alıp memura bırakıp kamptan kampa memurdan alır gelince geri veririm, odaya sokmam gibi bir fikir bile bulmuş, hatta memura söyleyince ona da kabul ettirmiş bir yandan da adamı bug a sokmuştum ama zırt pırt gider gelir isterim, ek iş çıkar diye korkup sonra yan çizmişti, bıçağı da aldığım gün yurda sokamayacağım diye iade etmiştim ama X-ray cihazının büyük metallere de küçük metallere de aynı sesle öttüğünü bilsem alırdım :)

Not olarak, o dönem cidden sık sık kamplara giderdik ve ihtiyacım vardı, yoksa dediğim gibi keyfi taşıma düşüncem yoktu.
 

Geri
Yukarı