Biçimlendirilen diskteki Recovery'i kurtarma

erenerduman

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar Technopat ailesi,

Bende Asus ROG G751JY bir dizüstü bilgisayar var. Geçenlerde aklıma kurt düştü Windows 10 PRO yapmak istedim bilgisayarımı zaten format zamanı da gelmişti. Normalde Asus'un bir yazılımı sayesinde bilgisayarda F9 Recovery diye bir programı açınca direk Windows'un o Mavi ekranda Sıfırla Onar Windows 10 ile devam et filan yazıyordu. Oradan sıfırla deyince bilgisayara otomatik format atıyordu. Ben Pro kurmak istiyordum ve BIOS'tan Secure Boot'u kapattım ve CSM'yi açtım. Flash bellekten PRO'yu başarıyla kurdum fakat crackli Windows kullanmaktansa orijinali home olarak kalsın diyerek tekrar eski sisteme geçmek istedim. Fakat farkında olmadan harddiskimde "Recovery (Kurtarma)" isimli bölümü silmişim. Zaten GPT biçimindeki SSD'mi MBR'ye çevirdim ve şimdi çok pişmanım. Tek istediğim eskisi gibi olması ama bir türlü yapamadım. Tekrar Windows 10 Home kurdum keyi BIOS'a gömülü zaten şu anda çalışıyor orijinal fakat Recovery kısmı artık yok. Asus'un programını çalıştırdığım zaman recovery partition not found diye hata veriyor. Recovery kısmı eklemek için Youtube'da bir video gördüm ve EasyBCD ile yaptım fakat şimdi bilgisayarıma girdiğim zaman Yerel Disk C D bir de Recovery diye disk görünüyor ve doğru çalışmıyor. Normalde Mavi ekranın gelmesi lazım eskisi gibi ama eski bilgisayarlardaki gibi siyah bir ekran geliyor yön tuşlarıyla seçim yapıyorsunuz aynı MBR gibi. Ve Recovery'i bir türlü yapamadım Bu Windows'un mavi ekranını eski haline getirerek ve Asus yazılımını eskisi gibi çalıştırarak eskisi gibi 1 tuşla format atmak istiyorum. Lütfen benim bu sorunuma bir çözüm bulalım şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim cevaplarınızı merakla bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı