Biçimlendirilen HDD'deki dosyaları nasıl kurtarırım?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Disk Yönetiminden bir bölümü biçimlendirecektim fakat o an dalgınlığıma geldi ve elim kaydı, 1 altındaki içinde çok önemli veri ve oyun dosyalarımın olduğu 300 GB veri bulunan diski biçimlendirdim. Veri kurtarmak için bir yazılım denedim fakat bütün olarak değil saçma salak yüzlerce klasöre kaydettiğini görünce silinen dosyaların üstüne veri yazmamak adına 5 GB veri yazmış bulunurken sildim ve iptal ettim. Şu anda EaseUS ile tarama yapıyorum, yavaş yavaş da olsa dosyaları tarıyor, umutluyum bundan. Başka bir yöntemi var mı? Olay yarım saat önce oldu.

Biraz zor gibi hocam geri kurtarma yazılımları ile. Sağlıklı sonucu veri kurtarma merkezleri ile kurtarmak sizin için daha iyi olur ama o da çok pahalı.

Artı -1 Eksi
"EaseUS data recovery" kullanman lazım ama uzun bir crakleme yapman lazım yoksa 300 MB kurtarabilir.
Eski 40GB IDE HDD'mde kullandım. Dosyaların eksiliğinden dolayı bazılarının isimleri yoktu ama tüm dosyalar geri geldi.
Önemli!
HDD formattan sonra içine başka dosya atma dosyalar bozulur.
Kurtardığın dosyaları aynı HDD'ye tekrar atma.
Kendi kullandığım crack videosunu bulamadım ama bu da iyi gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendim crack yaparken kayıt defterinden uygulamanın internet erişimini yasaklamıştım ama onu bulamadım. Bir de sen araştır istersen.

Kurtardığın dosyaları aynı HDD'ye tekrar atma.
Başka yer yok hocam, mecburum. HDD gayet sağlıklı ama, hızlı çalışıyor.
EaseUS klasör isimleri ile kurtarıyor mu? Benim için çok önemli. Program ve oyunlar, klasör isimleri olmadan nasıl yol bulacak?
Technopat'ın EaseUS videosunu izledim ve yüreğime su serpildi, klasör adları ile buluyormuş. Fakat aynı HDD'ye yazmaktan başka bir çarem yok şu anda hocam, ne gibi sıkıntı çıkarır?

Aynı diske atmanı gene de tavsiye etmem. Diski bir bilgisayarcıda yaptırsan daha sağlıklı.

Mecburum diyorsan da kesin kurtarır kurtaramaz diyemiycem. Kopyalarken dediğin asıl önemli dosyalar tamamen bozulabilir.

Aynı diske atmanı gene de tavsiye etmem. Diski bir bilgisayarcıda yaptırsan daha sağlıklı.

Mecburum diyorsan da kesin kurtarır kurtaramaz diyemiycem. Kopyalarken dediğin asıl önemli dosyalar tamamen bozulabilir.
Hocam 130GB olan bir klasör vardı diskte tarama yaparken 55 GB'da iken anında 185 oldu, klasörü buldu sanırım.

Yedekte tuttuğum çok ağır çalışan (Bazen bilgisayarı donduruyodu.) bir HDD var, ona bu dosyaları aktarsam oradan da kurtardığıma aktarsam nasıl olur?

Evet dediğiniz yapılabilir. PC de donmalara sebep oluyorsa o diskin içinde bozukluklar vardır. Disk sağlığını bir kontrol edin derim.

@veoled .

Şu anda %69 taranan diyor ve 211 GB. Artık yüksek bir umudum var, kurtarırım büyük ihtimalle. HDD 320G olmasına rağmen sağlığı çok yüksek ve tam performans çalışan bir HDD. 320 GB'ın 300'ünü doldurmama rağmen performanstan düşmedi ve hiçbir ani donma, bilgisayarı kilitleme vs. yaşamadım. Aynı diske kurtarma yapmayı deneyeceğim büyük ihtimalle hocam. Diğer diske risk almayacağım.
@veoled Bu nasıl oluyor hocam disk 320G?
Buldum sanırım, nedense her klasörden 2 tane kurtarmış...
Hocam program diskteki 1 sene önce sildiğim Windows'u bile algıladı, şaşırdım. Fakat geri yüklemek istediğim tüm verileri seçtiğimde toplam 123 GB dedi. Sıkıştırıyor mu veriyi? Yoksa gitmiş midir bazı dosyalar...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…