Çözüldü Biçimlendirme sonrası KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakInPrime

Centipat
Aynı hatayı ben de almaktayım. Aylardır çözüm arıyorum bulamadım hala. 170 GB SSD'de boş yer var. Eskiden oralarda sistem kuruluydu. Biri Windows 10, biri 7. 100 GB ve 60 GB olarak ama sistemlere bir süre sonra girmedi ve girerken bu hatayı veriyordu. Ben de sistemleri oradan kaldıramadığım için bari sistem dosyalarını sileyim de boş alan olarak kullanayım dedim öyle kullanmaya başladım. Sonra alan lazım olunca sistemleri oradan kaldırıp biçimlendireyim dedim, biçimlendirme bittiği an bu yine K mode exception not handled hatasını alıyordum. PC yeniden başlıyordu.

Şu an 100 GB olan RAW biçimde kaldı. Biçimlendirmeyi denerken kullanamıyorum da, silemiyorum da. 66 GB SSD'de yer kaldı. Formattan sonra şu an eski dosyaları yükleyemiyorum da oraya. 10 GB boş alan istiyor.

Çözüm
Öncelikle ben 1 TB HDD'nin içindeki bir Media creation tool kullanılarak oluşturulmuş sistem kurulum dosyası ile yapmaya çalışıyordum.

Sizin başka bir alan kullanmamı önermeniz beni USB üstüne yine aynı yöntemle setup kurmaya itti. Ben de bunu yaptıktan sonra BIOS'a girip UEFI biçiminde görünen USB ile kuruluma girdim ve orada ayrı ayrı birçok SSD üstündeki boş alanları gördüm. Bunların hepsini(sistem dosyaları hariç) boş alana çevirdim ve orada GPT biçiminde olması gerektiğini söyleyen bir uyarı ile karşılaştım.

Bu durumu komut istemcisi kullanarak tamamen SSD'yi temizledim ve GPT durumuna convert ettim.

Sonrasında ise bazı hatalar oldu ve bu sefer GPT biçiminde olmaması gerektiği hatasını aldım.

Ben de MBR durumuna convert ettim ve kurulumu bundan sonrasında birkaç kez mavi ekran aldım.

Fakat sonrasında kurulumu tamamladım. Şu an SSD'nin bütün bölümlerini görünen 223 GB kısmının hepsini kullanabiliyorum.
Harddisk üzerinden 100 GB ayırıp oraya sistem kurabilirim. Şu an flash bellek üstüne setup kuruyorum deneyeceğim bunu.
Harddisk yerine başka bir çözüm olarak bir USB'ye Windows 10 bootable Media olarak kurdum. UEFI biçiminde Boot kısmından çalıştırıp kurulumu yaptım. Birkaç tane hata ile karşılaştım ancak Google ile aratınca çözümleri basit bir şekilde ortaya çıkıyor.

Şu an itibariyle bütün SSD herhangi bir ayrı sistem dosyası bulunmadan bütün bir halde bulunuyor. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Öncelikle ben 1 TB HDD'nin içindeki bir Media creation tool kullanılarak oluşturulmuş sistem kurulum dosyası ile yapmaya çalışıyordum.

Sizin başka bir alan kullanmamı önermeniz beni USB üstüne yine aynı yöntemle setup kurmaya itti. Ben de bunu yaptıktan sonra BIOS'a girip UEFI biçiminde görünen USB ile kuruluma girdim ve orada ayrı ayrı birçok SSD üstündeki boş alanları gördüm. Bunların hepsini(sistem dosyaları hariç) boş alana çevirdim ve orada GPT biçiminde olması gerektiğini söyleyen bir uyarı ile karşılaştım.

Bu durumu komut istemcisi kullanarak tamamen SSD'yi temizledim ve GPT durumuna convert ettim.

Sonrasında ise bazı hatalar oldu ve bu sefer GPT biçiminde olmaması gerektiği hatasını aldım.

Ben de MBR durumuna convert ettim ve kurulumu bundan sonrasında birkaç kez mavi ekran aldım.

Fakat sonrasında kurulumu tamamladım. Şu an SSD'nin bütün bölümlerini görünen 223 GB kısmının hepsini kullanabiliyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı