Biçimlendirme Yapmadan Disk Birleştirmek

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Tam yeni konu açacaktım bununla ilgili ama bu başlığı gördüm. Kısaca benim sorunumda şöyle, SSD'yi yeni aldım klonlama işlemi yaptım ama yaparken 200 GB olarak seçmişim klonlarken. Bu boşta kalan 23 GB'ı da genişlet diyemiyorum.
Sizinki kolay hocam kurtarma bölümünü silin, birleştirin diskleri daha sonra kurtarmayı yeniden oluşturursunuz. Kurtarma olmasada olur sistem açılır.

Bölüm genişletemiyorum hocam, o 23 GB'ı 200 GB'lık yere eklemek istiyorum ama olmuyor. 200 GB'a sağ tıklıyorum fotodaki gibi ama birim genişlet yok, Minitool'da move/resize diyorum ama orada da sağa çekemiyorum. Arkadaşın konusunu dağıtmış gibi oldum olmadı yeni konu mu açsam.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 41
@Jorji Costava

Şöyle anlatayım. A diski genişleyecek disk B diski öylesine silinmemesi lazım olan bir disk C diskide A diskine eklenecek disk. Bunların sıralaması

A-B-C

şeklinde olsun. A ile C'nin arasında B varken yani A ile C yan yana değilken disk hiçbir türlü birleşmiyor B silinmeden. Bende B'yi silmeden birleştirmek istiyorum.

Disk değil de bölüm diyelim onlara. Bildiğim kadarıyla bu bölümlerin sırasının hiçbir önemi yok. 18 GB da ayrılmamış alan zaten, 75 GB'lık bölüme extend partition deyip, 18 GB'lık bölümden aktarım yapmayı dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı